"30 Mart genel seçim havasında"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, 30 Mart yerel seçimlerinin bütün partiler için genel seçim havasında geçeceğini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA  - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu seçimde sadece belediye başkanı, belediye meclis üyeleri seçilmiyor. Bütün partiler açısından genel seçim havasında bir seçimdir" dedi. 

Demirtaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il başkanlığınca Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçime 2 hafta gibi kısa bir zaman kaldığını, gittikleri her yerde büyük coşku ve heyecanla karşılaştıklarını belirtti. 

BDP ve HDP'nin, yürüttüğü seçim kampanyasıyla özgürlüğe olan tutkuyla halkı buluşturmaya çalıştığını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: 

"İnanın ki her yerde bambaşka bir heyecan var. Her seçimden farklı, her seçimden çok daha coşkulu, çok daha heyecanlı ve görkemli bir kampanya yürütüyoruz. Öyle bir çalışmayı, coşkuyu bugüne kadar hiçbir seçimde görmedim. İlk defa bu kadar büyük bir coşkuyla halkımız seçime hazırlanıyor. Bunun sebebi sadece belediye başkanı seçiyor olmamız değil. Bu seçimde sadece belediye başkanı, belediye meclis üyeleri seçilmiyor. Bütün partiler açısından genel seçim havasında bir seçimdir. Her oy, sadece belediye başkanına verilmiş oy olmaz. O oyların aynı zamanda siyasi iradenizi Türkiye'deki sorunların çözüm perspektifini ortaya çıkaracağını biliyoruz. Bu kadar heyecanımız, özgürlüğe olan hasrettir."  

HDP Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de 16 Mart'ın çok önemli bir gün olduğunu, 26 yıl önce Halepçe'de binlerce insanın katledildiğini dile getirdi. 

Halepçe'de katledilenleri saygıyla andıklarını söyleyen Kürkçü, "Bugün, orada kaybettiklerimizi sevgiyle saygıyla anıyoruz. Katilleri, bunun bedelini hayatlarıyla ödedi. Türkiye'de de dünyada da hiç bir katliam cezasız kalmayıncaya kadar takipçisi olacağız. HDP'nin adaletini bütün katliamcılar görecek. Türkiye'de bir Kürt'ü bile öldüren katliamcıları adalet önüne çıkarmak boynumuzun borcu olsun" diye konuştu. 

HDP'nin yeni bir parti olduğunu ancak kısa zamanda büyük yol aldığını anlatan Kürkçü, "HDP, henüz kurulalı 4 ay oldu. Ancak 4 yıllık yolu kat ettiğimizi görebiliyorum. Adana meydanından bunu sağlayanlara selam ederken, Aksaray'da, Fethiye'de partimize saldıranları esefle kınıyoruz" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir