"30 Mart'a kadar miting yapma"

MHP Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan sen hiç miting yapma, kendini yargıda akla. Yargıda aklandığın zaman bu millet koşa koşa oy verir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir programının ikinci gününde Bornova ilçesindeki eski çarşıda partililerle kahvaltı eden Bahçeli, daha sonra beraberindekilerle Kemalpaşa ilçesine giderek, burada halka seslendi.

Bahçeli'nin gündeminde 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ve Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları vardı. MHP Genel Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, 30 Mart seçimlerine kadar miting yapmamasını söyledi.

Bahçeli sözlerine şu şekilde devam etti;

"Sayın Başbakan siz miting yapmayın, kendinizi zorlamayın. ‘Yolsuzluk yapmadım’ tartışmasına girmeyiniz, yolsuzluk yapmadığınızı iddia ediniz. Ama bunu yaparken doğru bir hareket yap, herkese yalan dolanla cevap yetiştireceğine, ‘Miting yapmıyorum, seçimlere kadar yargıyı harekete geçiriyorum, HSYK’yı AKP’leştirme gayretine girmiyorum, dürüst-ahlaklı savcıların alayını görevlendiriyorum, 30 Mart’a kadarda bir sonuç ortaya çıkarsın’ demiş olsan bu millet koşa koşa sana oy verir"
 
Yerel seçimlerin ülkenin geleceğinin belirlenmesinde kritik bir öneme sahip olduğunu, oylama sırasında sandık görevlilerinin dikkatli olması gerektiğini dile getiren Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 11 yıldan bu yana ülkeyi tek başına iktidar olarak yönettiğini, ancak toplumun geniş kesimlerinin sorunlarına çare yaratamadığını savundu.

"İktidar süresini doldurdu"
 
Refah seviyesi yükselemeyen Türkiye’nin sosyal dokusunun parçalanmaya başladığını, milli ve üniter yapının sarsıldığını, toprak bütünlüğünün tehdit altına girdiğini ileri süren Bahçeli, “Hakim oldukları televizyonlara çıkan AKP beslemesi sözde aydınlar, Türkiye’yi toz pembe göstermekteler. Acaba öyle midir? Seyrederken kendi kendinize mukayesesini yaptığınız zaman ‘benim durumum daha iyiye gidiyor, bu iktidar döneminde daha mesutum, huzurluyum, gelir seviyem arttı, çocuklarım iş güç sahibi oldu’ diyebiliyor musunuz. Bugünkü iktidar süresini doldurmuştur, siyasi ömrü tükenmiştir. Bu iktidardan artık gelecek umudu kalmamıştır” diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir