"67 sınırları insanlık borcudur"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin Devleti'nin 1967 sınırları içinde kurulmasının bir insanlık borcu olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KONYA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin Devleti'nin 1967 sınırları içinde kurulmasının sadece bir zaruret değil, bir insanlık borcu olduğunu söyledi.
Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında, son dönemde Filistin'deki ulusal uzlaşı çabalarında sağlanan gelişmelerin kendilerini sevindirdiğini, belirterek, "Sayın Abbas'ın gerçekten çok erdemli önderliğinde geçen ay içinde Halit Meşal ile yaptığı görüşmelerde bütün temel konularda önemli ilerlemeler sağlandı" dedi.
26 Ocak'ta tekrar görüşmelerin sağlanacağını açıklayan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Türkiye, Filistinli kardeşlerimizin devlet kurma hakkını, bütün imkanlarını desteklemektedir. Birleşmiş Milletler'deki Filistin müracaatı konusundaki gelişmeleri de ele aldık. Orada bizim çok açık ve net olarak dünyaya verdiğimiz mesaj da budur. Ve bunun için de bütün enerjimizle, diplomasimizin bütün imkanlarıyla Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Artık Filistin Devleti'nin 67 sınırları içinde kurulması sadece bir zaruret değil, bir insanlık borcudur. Bu borç ödenene kadar da bölgede barış sağlanamaz. Filistinlileri bu mücadelede destekliyoruz. Ve sürekli olarak da bu konuda yapılacak çalışmalar konusunda koordinasyonumuzu devam ettireceğiz."
"Filistin Devleti'nin bayrağını da göndere çekeceğiz"
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
"Bunların çabaları da önemli. Ancak herhangi bir şey yapamamış durumda bu komite. Bilindiği gibi sebep tamamen İsrail'den kaynaklanıyor. Bizler tekrar bu komitenin aktif bir şekilde, barışın tesisi için çalışmasını arzu etmekteyiz. Birleşmiş Milletlere olan müracaatımız müzakerelere bir alternatif olarak gelmemiştir. Her zaman için müzakerelere açığız. Bizim müzakerelere dönmeyi ve her türlü teklife açık olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. UNESCO bünyesinde Filistin bayrağını çoğunluğun onayını alarak bizler göndere çektik. Ümit ediyoruz ki, çok yakında Filistin Devleti'nin devlet bayrağını da göndere çekeceğiz."
Bu konularda ilginizi çekebilir