"AB tüm Türkiye'nin heyecanı"

Bakan Bağış, AB'nin sadece AK Parti'nin değil, tüm Türkiye'nin ortak heyecanı olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin sadece AK Parti'nin değil, tüm Türkiye'nin ortak heyecanı olduğunu belirterek, "Ancak böyle yaklaşırsak başarabiliriz" dedi. 

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen yemekte konuşan Bağış, Türkiye'nin AB sürecinin 50 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, 50 yılda da çok şeyin değiştiğinin net bir şekilde görüldüğünü kaydetti. 

İlk 45 yılda müzakere tarihinin bile alınamadığını hatırlatan Bağış, bunun, Türkiye'ye karşı olan AB ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin bazı hatalarından kaynaklandığını, askeri müdahalelerin sonucunda demokrasinin sekteye uğradığını vurguladı.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti ne yaptı da AB sürecinde 45 yılda yapılamayanları 2 yılda yaptı? Bunu reformlarla, AB standartlarına uyum sağlayarak başardı. Bize engel olanlar çıkacaktır. Çeteler tarafından yönetilmek isteyenler bu şeffaflaşmaya karşı çıkacaktır, ama biz bunların hiçbirine havlu atmayacağız, hiçbirine ödün vermeyeceğiz."

Bir zamanlar insanların "Kürt" olduğunu söylemeye korktuğunu ifade eden Bağış, şimdi ise Kürtçe yayın yapılan TRT 6'nın bölgede en çok izlenen kanal olduğunu söyledi.

Nazım Hikmet'in vatandaşlığa kabulünün de AK Parti Hükümeti'ne nasip olduğunu ifade eden Bağış, Başbakan Erdoğan'ın isteği doğrultusunda siyasette kadınların önünün açıldığını, kabinelerinde iki kadın bakan bulunduğunu, amaçlarının bu sayıyı daha da artırmak olduğunu vurguladı.