"ABD askerleri Afganistan'dan çekilmeli"

Petraeus, Taliban hareketinin kilit noktalarda durdurulduğunu ifade ederek, militanların güvenli sığınaklarını imha etmenin önemli olduğunu vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Afganistan'daki Amerikan ve NATO güçlerinin komutanı Amerikalı General David Petraeus, Amerikan askerlerinin Afganistan'dan hemen çekilmemesi gerektiğini belirtti.

Petraeus, BBC'ye verdiği demeçte, gelecek temmuzda çekilme süreci başladığında Amerikan askerlerinin hemen çekilmemesi gerektiğini, ABD Başkanı Barack Obama'ya bu konuyla ilgili samimi öneride bulunacağını kaydetti. David Petraeus, önerisinin kabul ya da reddedilmesinin Başkan'ın yetkisinde olduğunu söyledi.

General Petraeus, Taliban hareketinin kilit noktalarda durdurulduğunu ifade ederek, militanların güvenli sığınaklarını imha etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Yerini aldığı General Stanley McChrystal gibi görevden alınmaktan endişe edip etmediği sorusuna karşılık da Petraeus, "Böyle bir iş yaptığınızda her zaman son işiniz olduğunu düşünüyorsunuz" yanıtını verdi.

Petraeus'tan önceki komutan McChrystal, kendisinin ve yardımcılarının Rolling Stone dergisine, Başkan Barack Obama yönetiminin tepkisine yol açan demeçler vermeleri üzerine görevinden alınmıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir