"ABD ekonomisinde toparlanma devam edecek"

Bernanke, "Benim en iyi tahminim toparlanmanın devam edeceği ancak, bunun çok iyi bir şekilde hissedilmeyeceği yönünde" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ülke ekonomisinde toparlanmanın yavaş da olsa devam edeceğini ve çift dipli resesyonun söz konusu olmadığını bildirdi.

Bernanke yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinde toparlanmanın geçen yaz başladığını ve ekonomiye ilişkin şimdiye kadar gelen haberlerin iyi olduğunu belirterek, toparlanmanın devam edeceğini ifade etti.

Özel sektörün ekonominin toparlanmasına yardımcı olduğuna dair bazı sinyaller bulunduğuna işaret eden Bernanke, "Benim en iyi tahminim toparlanmanın devam edeceği ancak, bu toparlanmanın çok iyi bir şekilde hissedilmeyeceği yönünde" dedi.

Bernanke, yıllık bazda bu yılın ilk çeyrek büyüme oranının bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 düzeyinde bulunduğuna dikkati çekerek, bu oranda bir büyümenin yüzde 9,7 düzeyinde bulunan işsizliği hızla aşağı çekmeye yetecek kadar güçlü olmayacağını söyledi.

Avrupa'daki borç krizini de değerlendiren Bernanke, durumu dikkatle takip ettiklerini belirterek, Avrupalı liderlerin avronun geleceğini sağlama almak konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir