"Açıklamamın arkasında duruyorum"

Baykal, kendisine ait görüntülerin iktidar tarafından hazırlanan bir komplo olduğunu ve bunun aydınlığa kavuşması gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen görüntüler hakkında, "İktidardan kaynaklanan bir komplo olduğu konusunda benim işin başında yaptığım açıklamanın şu anda da arkasında durmaya devam ediyorum" dedi.

Baykal, Star televizyonunda, Uğur Dündar ile Murat Çelik'in sorularını yanıtladı.

Kendisine ait olduğu iddia edilen görüntüler ve bu konudaki "komplo" açıklamasının anımsatılması üzerine Baykal, şunları kaydetti:

"O konuda söylemiş olduklarıma ekleyeceğim, bu aşamada bir şey yoktur. Ben o konuda kanaatimi çok açık bir şekilde ifade etmiştim. Aynı kanaatin arkasında kararlılıkla duruyorum. Bunun dışında bir olasılığı akla getirecek hiçbir somut veri yoktur. İktidardan kaynaklanan bir komplo olduğu konusunda benim işin başında yaptığım açıklamanın şu anda da arkasında durmaya devam ediyorum. Bunun aydınlığa kavuşturulması konusu mutlaka sağlanacaktır. Yani bu iktidar döneminde sağlamak onların görevidir ama ben diyorum ki bu, iktidarın komplosudur, iktidarın komplosu ise bunu ortaya çıkaramazlar.

Bunu ortaya çıkarmaları eğer inandırıcı ve doğru şekilde gerçekleştirilebilirse, onların dışında birisinin bunu yaptığı kanıtlanabilirse bu tabii çok memnuniyet verici olur. Bunu kanıtlamak iktidarın görevidir, iktidarın sorumluluğundadır. Biz bu konudaki olanakları, gerçeğin ortaya çıkmasını sağlamaya yönelik girişimleri yaptık, yapmaya da devam ederiz ama bu iktidar döneminde bu sağlanamazsa hiç kuşku duymuyorum, bu iktidar iş başından uzaklaştıktan sonra çok rahat bir şekilde aydınlığa kavuşturulacaktır."

"Başbakan ayağa kalktı"

Baykal şöyle konuştu:

"Başbakan diyordu ki 'Şurada mı oldu, burada mı oldu, beni ayrıntıları söylemeye mecbur etmeyin.' Ne demek 'Beni ayrıntıları söylemeye mecbur etmeyin.' Ne biliyorsan söyle. Ayrıntıları biliyorsan demek ki sen bir şeyler biliyorsun, kimsenin bilmediği bir şeyler biliyorsun. Ne biliyorsun Allah aşkına? Demek ki sen bu işin içindesin. O bir itiraftı aslında. Yani biz 'bu komployu kim yaptıysa ayağa kalk' diyorduk, Başbakan ayağa kalktı bu olayda."

"Veda konuşmanızdaki Pensilvanya vurgusu neden?" sorusuna Baykal, "Benim samimi kanaatim çünkü bu işin arkasında bir ciddi devlet olanaklarını da kullanan bir gözü kara, cüretli komplonun olduğundan kuşku duymuyorum" yanıtını verdi.

"Doğrudan Fethullah Gülen ile mi konuştunuz?" sorusuna, "Hayır, onun adına, onun sözlerini bana onun yanından aktaran birisiyle konuştum" karşılığını veren Baykal, "Bu konuşma bana samimiyetle böyle bir tertibin içinde onların kesinlikle olmadığı samimi, vicdani kanaatini verdi. Bunu kimse bir siyasi değerlendirme olarak almasın, bu benim gerçekten samimi, insani, vicdani değerlendirmemdir. Buna kani oldum" diye konuştu. 

"Recep Bey söylemi Kılıçdaroğlu'nun kendi ifade tarzı"

"Recep Bey söylemini nasıl buldunuz?" sorusu üzerine Baykal, "Bunu, Kılıçdaroğlu'nun bir samimiyetle, kendi ifade tarzı olarak dile getirdiğini düşünüyorum. Günlük yaşamında da bu ifadeyi Başbakan ile ilgili olarak bizlerle temasında da kullanır. Bizlere de yine ismimizin sonuna 'bey' sıfatını ekleyerek değerlendirir. Onun böyle bir üslubu var. Söylerken baktım müstehzi bir ifadesi yoktu. Alaycı, küçük düşürme, aşağılama, burun bükme, dolaylı bir dışlama anlayışı içinde söylediğini sanmıyorum. Böyle bir anlayışı yoktur" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir