"AKP gizli gündemini terk etmeli"

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Tamaylıgil, Anayasa Mahkemesinin AKP hakkındaki kararını değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, "AKP, Anayasa Mahkemesinin kararını da iyi okumalı, var olduğu mahkeme kararıyla ortaya çıkan gizli gündemini terk etmelidir" şeklinde konuştu.

Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin sorumlu bir tavır sergilemesi ve Türkiye'nin gerçek gündemiyle ilgilenmesi gerektiğini savundu.

İşsizliğin had safhada olduğunu, KEY ödemelerinin büyük bir fiyaskoya dönüştüğünü ileri süren Tamaylıgil, "Dünyada yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeleri, başta (bize dokunmaz) diye ihmal edip tedbirde geciken AKP anlayışı, artık gerçek durumun ağır faturalarını görmeye başlamıştır" görüşünü savundu.

Hükümetin ihmalinin yükünü vatandaşın çektiğini ifade eden Tamaylıgil, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların vatandaşın yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığını ifade etti. Çiftçinin ürününü satarken maliyetini karşılayamadığını, TMO'nun gelişmelere seyirci kaldığını, esnafın siftahsız gün geçirdiğini, işsizliğin ise en büyük sorunlardan biri olarak toplumu olumsuz etkilediğini bildiren Tamaylıgil, şunları kaydetti:

"Borsadaki yükselişler ve faizde dünyanın en kaymaklı rantı ise ülkemizde küçük bir azınlığı ve yabancı rantiyeyi mutlu ediyor ancak işsizlik ve yoksulluğun ağır şartları altında ezilen vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmıyor. Artık net olarak ortaya çıkmıştır ki kömür ve poşet dağıtmak hizmet değildir ve yoksullaşan halkı sadaka ile avutmak hem gelecekte sorunları daha da büyütecek hem de içinden çıkılmaz hale getirecektir."

Tamaylıgil, KEY ödemelerinin büyük fiyasko olduğunu iddia ederek, "yakılan belgeler, yanlış hesaplamalar, gerekli yasal düzenlemenin yapılmaması, kişisel bilgi paylaşımlarının riski ve çalışan kadınların haklarının yok sayılması" gibi durumların yaşandığını savundu.

Terörün Türkiye coğrafyasının her köşesinde kanlı yüzünü gösterdiğini de belirten Tamaylıgil, terörle mücadelede iç siyasetin ötesinde toplumun her kurum, kuruluş ve vatandaşının katkı sağlayacağı bir anlayışın hakim olması gerektiğini vurguladı.

Konya'da çöken yurt binasında 18 küçük kızın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Tamaylıgil, "bu durumdan yakınan, hesap sormaya kalkışan bir kişinin bile çıkmamasının ise çok anlamlı ve dikkat çekici" olduğunu ifade etti.

Tamaylıgil, "AKP yasamayı, yürütmeyi, iktidar gücünü yandaşlarına kaynak yaratmak ve kadrolaşmaya dayanak olarak kullanmaktan vazgeçmeli, Anayasa Mahkemesinin kararını da iyi okumalı, var olduğu mahkeme kararıyla ortaya çıkan gizli gündemini terk etmelidir" dedi.