"AKP'yi ümüğünden yakalayacağız"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "AKP'yi MHP olarak bir yerde ümüğünden yakalayacağız. O yakaladığımız yer Yüce Divan'ın kapısı olacaktır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hayır oylarıyla sarsılan AKP tepe taklak önümüzdeki genel seçimlerde giderken, onu MHP olarak bir yerde ümüğünden yakalayacağız. O yakaladığımız yer Yüce Divan'ın kapısı olacaktır." dedi.

Manisa bir otelde "referanduma hayır" bilgilendirme toplantısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de partililerini "hayır" demeye çağırdı.

Toplantı öncesinde verilen yemeğe katılan Bahçeli daha sonra partililere hitap etti. Konuşmasına "Hayırda hayır vardır" diyerek başlayan Bahçeli, referanduma yönelik çalışma başlattıklarını, halkın da büyük ilgisini gördüklerin kaydetti.

Yapılacak referandumun, bir anayasa değişikliğinin ötesinde Türkiye'nin geleceğini belirleyecek önemli bir referandum olarak dikkati çektiğini dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Bir başka deyişle 12 Eylül günü yapılacak olan halk oylamasından çıkacak olan sonuç beyaz veya kahverengi oyların birbirlerini aşan konumlarından ziyade 8 yıldan bu yana ülkemizi yönetecek AKP'nin ülke yönetimine devamına ilişkin bir yorumunu getirecektir. O sebepten dolayı demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olarak kabul edilen partiler kendi görüşleri çerçevesinde referandum öncesinde temel tercihlerini halk ile paylaşıyor. MHP de bu noktadan hareketle çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Türkiye'de 12 bölgede başkanlık divanının üyeleri, MHP Meclis Grup Başkanvekilleri ile oluşturulan çalışma grupları Türkiye taraması yapıyor."

"Bu açılım değil, milli yıkımdır"

Demokratik açılım konusuna da değinen Bahçeli, "Bu açılım neyin nesidir, bir türlü anlatmıyorlar. Bu açılım değil, bu milli yıkımdır. İşte görüyorsunuz zaman zaman bazı bölgelerde yıllarca beraber yaşaması gereken insanlarımız kendi aralarında kalkıp çatışmalar yapıyorlar. Bütün bunların hepsi, bir felakete doğru sürüklenmenin işaretleridir. Bunları görmek lazım. O sebepten dolayı, çıkışı demokrasi içerisinde aramalıyız. Demokrasi içerisinde çıkışın yolu, millet iradesidir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Millet iradesini ister halk oylamasıyla, ister milletvekilliği genel seçimleriyle, ister mahalli idareler seçimleriyle ortaya koymak lazımdır. Bunun haricinde bir yolu,düşünmemek lazım. Öyleyse önümüzde bu işareti verecek, hayırlı bir gün var. O hayırlı bir gün 12 Eylül 2010. Hayırlı günün hayırlı olabilmesi için hayır oylarının çokluğuyla mümkün. Bu bir uyarıdır. Bu AKP'yi kendi getirmedir. Gelmiyorsa önümüzdeki seçimde tepe taklak başının üstüne dikmektir. Ama hayır oylarıyla sarsılan AKP tepe taklak önümüzdeki genel seçimlerde giderken, onu MHP olarak bir yerde ümüğünden yakalayacağız. O yakaladığımız yer Yüce Divan'ın kapısı olacaktır."

Toplantıya, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Manisa milletvekilleri Mustafa Enöz, Erkan Akçay, Ahmet Orhan, bazı ilçe belediye başkanlarıyla partililer katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir