"Artan oy oranı, sorumluluğu da beraberinde getirmektedir"

İSO Başkanı Küçük'e göre AKP'nin oylarını artırması dikkat çekici bir başarı olmakla birlikte, sorunlara çözüm üretme sorumluluğunu da artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Adalet ve Kalkınma Partisinin, üçüncü dönemine oy oranını artırarak ulaşmasının dikkati çekici bir başarı olduğunu belirtti. Küçük, ancak bu başarının sorunlara çözüm üretmek konusunda artan bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini kaydetti.

Küçük, milletvekili genel seçiminin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, demokratik kurallara uygun ve başarılı bir seçim sürecini geride bıraktığını belirterek, milletin, üçüncü kez tercihini Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarından yana yaptığını, bunun yanında, diğer ana akım siyasi görüşlerin de temsil imkanı bulmasının demokrasi adına önemli ve sevindirici olduğunu vurguladı.

Küçük, kendi içinde sorunlarını çözmüş, güçlü bir Türkiye'nin, bölgenin istikrarına da daha fazla katkı yapacağını belirterek, şu görüşleri paylaştı:

"Adalet ve Kalkınma Partisinin, üçüncü dönemine oy oranını artırarak ulaşması dikkat çekici bir başarıdır. Ancak, kanaatimizce bu dikkat çekici başarı, sorunlara çözüm üretmek konusunda artan bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Geçmiş dönemde makro ekonomik istikrar anlamında çok önemli kazanımlar sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde ise ekonomide hedef, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olmalıdır."

Seçimlerden bazı kurumlar kendine mesaj çıkarmalı

Öte yandan, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, 2002 yılından bu yana sürdürülen ekonomik politikalar ile Türkiye ekonomisinin, sürdürülebilir bir eğilim kazandığını belirterek, seçim sonuçlarından siyasi aktörlerin yanı sıra bazı kurum ve kesimlerin de kendine mesaj çıkarması ve özeleştiride bulunması zorunluluğuna dikkati çekti.

Erk, "Vakit kaybedildi, Türkiye seçim rehavetini hızla üzerinden atmalıdır. Sektörel sanayi strateji belgeleri ivedilikle tamamlanıp yayınlamalıdır" ifadelerini kullandı.

Yıl sonunda Türkiye'yi bekleyen cari açık tehlikesine de değinen Erk, GSYİH'nın yüzde 8,8'ini bulacak olan cari açığın, önümüzde çok önemli bir sorun olarak göründüğünü, katma değeri daha yüksek sanayi mallarının ihracatının artırılması, yerli ara girdi malı kullanımının teşvik edilmesi ve ara girdi ithal ürünlerin Türkiye'de üretilmesi meselesine odaklanmakta geç kalındığını belirtti.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin de, Avrupa ve Amerika'da ekonomik tartışmaların olduğu bu dönemde Türkiye için olabilecek en iyi seçim sonucunun elde edildiğini savunarak, Türk halkının bundan sonra tek parti iktidarını istediğini bu seçimlerle gösterdiğini kaydetti.

Ekonomik istikrarın korunabilir olması için önlemlerin artık daha hızlı bir şekilde alınabileceğine işaret eden Negrin, "İhracatın ve sanayinin büyümesi ve bu büyümenin sürekliliğinin sağlanması için gerekli tedbirler alındığı takdirde birçok sorun ortadan kalkacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir