"Avrupa'daki havayolları içinde en iyi gideni biziz"

THY Genel Müdürü Kotil, "2011 yılında biz daha iyi bir talep bekliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Avrupa'daki havayolları içinde en iyi gideni biziz" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Avrupa Havacılık Birliği'nin (AEA) bu yılki ikinci toplantısına katılan Kotil, katılımcılarla havayollarının problemleri ve dünya havacılık sektörünün geleceğiyle ilgili konuları ele aldıklarını söyledi.

2010 ve 2011 yıllarının havayolları için çok iyi göründüğünü belirten Kotil, "Bu yıl artık talepler geri geldi. Birinci çeyrek çok iyiydi, ikinci çeyrekte biraz zayıflama var, ama sonuçta 2008-2009 krizi havacılık için bitti. 2011 yılında da biz daha iyi bir talep bekliyoruz. Avrupa'daki havayolları içinde en iyi gideni biziz. Bu durum çok mutluluk veriyor" diye konuştu.

Kotil, toplantıda havacılığın ağırlık merkezinin batıdan doğuya doğru kaymasının gündeme geldiğini, ayrıca volkan patlamasının havayolları üzerine yaptığı tahribatı da yeniden görüştüklerini kaydetti.

THY'nin 2010 yılında sponsorluklar açısından zirveye çıktığını ifade eden Kotil, şöyle konuştu:

"Bu, bütün dünyaya iyi bir havayolu olduğumuzu göstermenin bir metodu oluyor. O açıdan başarılıyız. 2011 yılını sponsorluk yılı olarak konuşmak istemiyoruz. 2011 yılını operasyonda, uçuşta mükemmelliğe ulaşma yılı olarak kendimize hedef koyduk. Bunun zor olduğunu biliyoruz, ama en azından hedefimiz öyle. 2011 yılının bir özelliği de yoğun günlerde bin sefere kadar geleceğiz. 2006 yılında en çok uçuş yapılan günde, 570 seferimiz vardı. Çalışma arkadaşlarıma bir yazı gönderdim ve '2011 yılında bin sefere geliyoruz, ama biz sizden iki bin sefer hassasiyeti istiyoruz' dedim. Havayollarının en büyükleri de iki bin sefer yapıyor. Dolayısıyla en büyükler kadar kaliteli yapmak istiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir