"Bahar havası" sürecek

Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığı, kuvvetli rüzgar ve yağışlarla birlikte etkili olmaya devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye bugün Doğu Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Ülkenin güney ve doğu bölgelerinde görülecek yağışların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlı havanın, doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
 
Yurdun batı bölgelerinde ise bu geceden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Hafta sonuna kadar iç ve batı bölgelerde görülmesi beklenen yağışların yarın akşam saatlerinden itibaren ve Cuma günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (21-50 kg/metrekare) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 
Rüzgarın yarın Marmara ve Ege'de, Cuma günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Batı Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
Hava sıcaklığında önümüzdeki hafta başına kadar önemli bir değişiklik beklenmiyor. Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde (2 ila 5 derece) seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.