"Bana neden Atatürk'ün posterini sallıyorsun?"

Başbakan Erdoğan, yolda kendisine Atatürk posteri sallayanların büyük ihtimalle CHP'li olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şimdi gelirken bana birileri Atatürk’ün posterini sallıyor. Bana neden Atatürk’ün posterini sallıyorsun. Ki büyük ihtimalle CHP’li'' dedi.

Aydın'da partisince düzenlenen mitingde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes’e yapılmak istenenin, bugün kendisine yapılmak istendiğini söyledi. Yolda kendisine Atatürk posteri sallayanların büyük ihtimalle CHP'li olduğunu söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

"Şimdi gelirken bana birileri Atatürk’ün posterini sallıyor. Bana neden Atatürk’ün posterini sallıyorsun. Ki büyük ihtimalle CHP’li. Laf üretme iş üret iş. Gazi Mustafa Kemal öldü paraların üzerinden Atatürk’ün fotoğrafını kaldırıp İnönü’nün resmini koyan partisiniz. Siz bize bu tür oyunları bırakın. Geçmişinize bakın."

Bugün, Menderes'in kendi memleketi Aydın'da olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Menderes, eserleriyle, düşünceleriyle, en çok da milletin kalbinde yer ettiği sarsılmaz sevgiyle unutulmadı, unutulmayacak. Onun muhabbettini, sevgisini yok etmek isteyen zihniyet CHP zihniyetiydi. İşte kardeşlerim, şimdi 30 Mart'ta CHP'ye verilecek her oy Menderes ve onun eserlerini, Menderes'ini verdiği mücadeleyi aynı zamanda yok farz etme anlayışı, zihniyetidir. Merhum Menderes'i bugünlerde özellikle hatırlıyor, Menderes dönemini özellikle hatırlatmaya çalışıyoruz. Neden biliyor musunuz, merhum Menderes'e, Demokrat Parti'ye ne yapıldıysa, hangi oyunlar oynandıysa, hangi tuzaklar kurulduysa, şu anda birebir, tıpatıp aynı oyunlar tezgahlanıyor, aynı tuzaklar kuruluyor, 27 Mayıs öncesinde yapılanların aynısı bugün de yapılmak isteniyor. Milletin partisi Demokrat Parti'ye hangi saldırılar yapıldıysa, milletin partisi AK Parti'ye de bugün aynı saldırılar yapılıyor. Gazetelerin manşetlerine bakın, 27 Mayıs öncesi ile aynı manşetleri göreceksiniz. CHP'nin tavrına bakın, 27 Mayıs öncesindeki gibi  aynı gerilim siyasetini yürüttüğünü göreceksiniz. İşverenlere, bazı sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın. İnanın, birebir 27 Mayıs öncesinde ne varsa, bugün de aynısı var. O gün Menderes'e diktatör dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes'e hürriyet düşmanı dediler, bugün aynısını bana söylüyorlar. O gün Menderes'e gençleri öldürdü, öldürüyor dediler, aynısını bana söylüyorlar. Hatta Menderes'e 'kıyma makinelerinden geçirip, cesetlerini saklıyor' dediler. O gün de Menderes'e en alçakça yolsuzluk iftiralarını, en edepsiz iftiraları attılar. Aynını şu anda bana yapıyorlar. Kim, CHP'nin başındaki Kılıçdaroğlu ve avanesi" dedi.

"Oğlumun sitede evi olduğuna dair habere dava açtım"

En son çetenin "paralel yapı" olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu çeteyi de bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın, bunları tasfiye edeceğiz. Devletimize, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz. İki kere iki dört. İşte şimdi bakıyorum yeni yeni yine iftiralar. Bunlar sahtekar ya. Kalkmış iki tane gazete yine bir tanesi paralel yapının gazetesi, bir tanesi de paralel yapının desteklediği bir gazete. Bu gazeteler haber yapıyor. Haber de benim oğluma, yavruma hiç ilgisi, alakası olmayan bir avukat uydurmuşlar. Ondan sonra bir sitede evi  olduğuna dair de orada bir haber yapmışlar. Hemen tabi davayı anında açtık. Davası inşallah devam ediyor. Ya bunlarda iftira var, bunlar da yalan var, bunlarda takiyye var. Ne ararsanız var. 'İftira at, tutmazsa da izi kalır' diyor. Ya böyle sahtekarlık olur mu? Sen nasıl din istismarı yapıyorsun ya. Sen nasıl bir Müslümansın ya.