"Barış getireceğinize inanmıyoruz"

Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş,hükümetin ülkeye kalıcı barış getiremeyeceğini öne sürerek, " Biz bu ülkeye barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu. 

Demirtaş'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ben konuşunca süreç karşıtı oldum. Geçen hafta sonu HDP ile hükümet ortak bir açıklama yaptı. Bu açıklamadan sonra biz uzun süredir bu açıklama için uğraşıyorduk dedik. 

Bu ülkede kesinlikle silahlar susmalı, bu HDP'nin ve destekleyenlerin en büyük arzusu. Biz çatışma ve savaş istemiyoruz. Bu çağrının greğinin yapılması için hazırlık yapılmasının gereğini belirttik.

Burada hükümetin rahatsız olduğu ne var? Biz hükümetin barış getireceğine inanmıyoruz dedik. Bunu dediğimiz için barış karşıtı olduk. Onlar barış hayalini satmak istiyorlar. 

Neden kızgınlar biliyor musunuz? Barış hayallerini satacaktık buna engel oldunuz diyorlar. İyi ki engel olmuşuz. Biz bu ülkeye barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz.

Açıklama benden dolayı 25 gün gecikmiş... Bunu söyleyen kişiye sormak istiyorum. Açıklamayı 7 ay geciktiren kim? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bu açıklama yapılacaktı. 7 ay neden yaptırmadınız açıklamayı. Müzakerelerin başlamasını neden engellediniz. Seçime yakın yaptırıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. 

Bunu eleştiriyoruz diye de barış karşıtı olduk. Parlamento kapandıktan sonra hangi adımı atacaksın. Takvimde uygun değil. O nedenle seçime 3 ay kala yaptırıyorlar bu açıklamayı. Biz yine de destekleyelim dedik. Ama güvenmiyoruz anlamıyor musunuz, güvenmiyoruz. 


İç Güvenlik Yasası'nı bile tekme tokat geçirmeye çalışan iktidarın nesine güveneceksin. Seçim barajını mı düşürdün? Ne yaptın da bizden hesap soruyorsun? Türkiye halklarına ne verdin de ne istiyorsun.

Bu hükümet bu ülkeye kalıcı barışı getiremez. O nedenle HDP'nin büyümesi ve alternatif olması lazım. Arınç'a şunu söylüyorum, ülkenin gerilime ihtiyacı yok. Demokratik ortamda bir seçim yaşayalım. Sizinle polemiklere girmeyeceğiz. Biz kendimizi halka anlatacağız. AKP'ye muhtaç değiliz. 


Böylesine zalim bir iktidara karşı direnmek bile kutsaldır. Güvenlik Paketi'ni komisyona geri çekin diyoruz, tartışalım. Yok, ille bildiğini yapacağım diyor. Hem barış yapacağım diyor, hem de halkı ezen bir yasayı çıkarmaya çalışıyorlar.

PKK silah bırakacak ama parlamentoya daha güçlü girip bunu biz yapacağız. İsteyen talep eden olmayacağız. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz. Devleti biz kurduk, vergisini biz veriyoruz, sorunlarımızı da bizler iktidara gelip çözeceğiz."