"Başarının anahtarı sadık müşteri portföyü yaratmak"

Finansbank Kartlı Ödeme Sistemlerinden Sorumlu GM Yardımcısı Kutluay, sadık müşteri portföyü yaratmayanların karanlığa ateş edebileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank Kartlı Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kunter Kutluay, başarının anahtarını sadık müşteri portföyü yaratma şeklinde tanımlayarak, "Eğer sadık müşteri portföyü yaratmayı başaramıyorsanız, karanlığa ateş ediyor olabilirsiniz" dedi.

Kutluay, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda CardFinans sponsorluğunda düzenlenen Perakende Günleri'nin açılışında yaptığı "Karanlığa Ateş Etmek" başlıklı konuşmada, günümüzde eskiye oranla sektördeki ürün, hizmet ve müşteri çeşitliliğinin arttığını ve bilginin daha ön plana çıktığını belirtti.

Perakendecilerin müşterilerini daha yakından takip etmesi, profilini en doğru şekilde belirlemesi ve müşterileri hakkında elde ettikleri bilgileri aksiyona dönüştürebilmesi gerektiğini vurgulayan Kutluay, "Başarının anahtarı sadık müşteri portföyü yaratmak. Eğer sadık müşteri portföyü yaratmayı başaramıyorsanız, karanlığa ateş ediyor olabilirsiniz" dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerle bir araya gelerek, sorularını yanıtlayan Kutluay, halihazırda 4 milyonun üzerinde CardFinans kredi kartı müşterisi bulunduğunu söyledi.

Kutluay, kredi kartı kullanımı artarken, banka kartı kullanımının da yükselişte olduğunu belirterek, "Banka kartı, kredi kartı kullanmak istemeyen, kontrol edemeyeceği harcamalardan korkanların da bankadaki paralarını kullanma yöntemi olarak seçtikleri bir yapı haline geldi" dedi.

CardFinans One sene sonunda müşterilere ulaştırılacak

Sene sonunda müşterilere ulaştırmayı hedefledikleri CardFinans One ürünü hakkında da bilgi veren Kutluay, kredi kartı ve banka kartını tek bir plastik kartta birleştiren ürünün şu anda Finansbank çalışanları tarafından deneme kullanımının yapıldığını aktardı.

Kutluay, kredi kartı harcamalarının yıllık ortalama yüzde 20-25 büyüme gösterdiğini, Finansbank'ın ise bu alanda son 4 senedir yüzde 40 büyüdüğünü belirterek, banka kartlarında ise yüzde 40-50 harcama artışı yaşandığını söyledi.

Tüketiciler CardFinans Nakit'i tercih ediyor

Finansbank'ın ağustos ayı dönemine ait banka kartı alışveriş pazar payının yüzde 10,7, eylül ayı banka kartı adet pazar payının ise yüzde 5,38 olduğunu söyleyen Kutluay, "Alışveriş pazar payının, adet pazar payının iki katı olarak gerçekleşmesi de, CardFinans Nakit'in diğer banka kartlarına oranla daha çok kullanıldığına işaret etmektedir" dedi.

Kredi kartı limitlerine ilişkin bir soru üzerine Kutluay, Türkiye'de kredi kartı kullanımının diğer ülkelerden farklı olarak taksitli alışveriş gibi bir gerçeği barındırdığını belirtti. Kutluay, "12 taksitle yapılacak bir harcama için verilecek limit, tek seferde bir aylık harcama limitinden fazla olmalıdır. Limit tahsisleri, ödeme ve kredi performansları gözlemlendikten sonra belirleniyor. Sonuçta tabii ki bataklar olabiliyor, Türkiye'deki oranlar Avrupa ve ABD'nin üzerinde değil. Her yüz kartın, 3-4 tanesinin zaman içinde battığını gözlemlememiz mümkün" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir