"Başbakan aynaya baksın, kalpazanları görecek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sabah kalktım aynaya baktım, aynada çiftçi Kemal'i, memur Kemal'i, vatandaş Kemal'i gördüm" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ZONGULDAK - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sabah kalktım aynaya baktım, aynada çiftçi Kemal'i, memur Kemal'i, vatandaş Kemal'i gördüm. Ben de rica ediyorum, Recep bey de bir baksın kimleri görecek? Kalpazanları, ihaleye fesat karıştıranları, kul hakkı yiyenleri görecek" dedi. 
Kılıçdaroğlu, Zonguldak meydanında ilk kez parti otobüsünde değil, platforma dönüştürülen bir tır dorsesinde vatandaşlara hitap etti. 
Kılıçdaroğlu, emeğin başkentinde bulunduğunu ve orada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum mitinginde kendisini "freni patlamış kamyona" benzettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Ben her zaman doğruları söylüyorum. Recep bey dedim, (Dubai'de 1 milyar dolar karşılığında yaptığınız anlaşmayla Türkiye'yi pazarladınız) dedim. (Bir milyar dolar verirseniz Türk ordusu Irak'a girmeyecek). Bu anlaşmanın bir örneğini istedim. 'Gizli' diye göndermediler. Bir ülkede bir milletvekilinden gizli ne olabilir? Biz iftira atmayız. Elimizde delil olmadan konuşmayız. Bizde palavra yok. Biz AKP'nin maskesini indirmek için milletimize söz verdik. Adam gibi adam, verdiği sözü tutar. 'Dokunulmazlıkları kaldıracağım' diye söz verdi mi, vermedi mi? Ama kaldırmadı. Recep Bey zaten bir şey yapacağım diyorsa bilin ki onu bozacaktır."
Başbakan Erdoğan'ın "ana muhalefet lideri aynaya baksın" sözlerini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Sabah kalktım, aynaya baktım, aynada çiftçi Kemal'i, memur Kemal'i, vatandaş Kemali' gördüm. Ben de rica ediyorum, Recep bey de bir baksın kimleri görecek? Kalpazanları, ihaleye fesat karıştıranları, kul hakkı yiyenleri görecek. İstiyorsa kendine tek tek isim de verebilirim" dedi. 
Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği paketine ilişkin, paketin 12 Eylül Anayasası'ndan daha kötü olduğunu söyledi. Hükümetin Anayasa değişikliği paketiyle yargıyı ele geçirmek istediğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan, benim iftira ettiğimi söylüyor. Recep Beyin tek derdi, mağduru oynamak. Mağduru oynayarak iktidar oldular. Şimdi de Anayasa değişikliğiyle yargıyı ele geçirip kendilerini Yüce Divandan kurtarmak istiyorlar. Referandumda 'hayır' derseniz bunların hesabını soracağım, 12 Eylülde bunlara dersini verin. Ben de hesabını sorayım. Bir kişi, devleti, yargıyı ele geçirmek istiyor. Recep Bey imparatorluğu başlayacak. Ama Recep Bey bilmelisin ki, düzenini bozduğun kantar, bir gün gelir seni tartar. Hakka ve adalete inanıyorsak, referandumda 'hayır' diyeceğiz. 'Hayır' diyeceğiz ki, hayırsızlar bu milletin yakasından düşsün. Ülke gerçek gündemine dönsün. Yoksulluğa, yolsuzluğa çare bulsun."
Zonguldak'a ikinci gelişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, daha önce maden şehitleri için kente geldiğini anımsattı. Klıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, buraya gelip madende ölmeyi 'kader' olarak söylemişti. Dünyada madende ölen en çok işçi Türkiye'de var. Rapor açıklandı. Raporda hiçbir işçinin kusuru yok. Bu bir cinayettir, cinayeti işleyenlerden hesap sorulmalı. Bunu da biz soracağız. Madem burası emeğin başkenti, taşeronlaşmaya son vereceğiz. Rantın değil, halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu. 
Güçlü ve gelecek kaygısı olmayan bir Türkiye için herkese görev düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, alandakilerden halk oylamasında "hayır" demelerini, yapılacak genel seçimde de kendilerini iktidara taşımalarını istedi. 
Kılıçdaroğlu, daha sonra üzerinde "hayır" yazan işçi bareti giyerek, vatandaşlara karanfil attı. 
Bu konularda ilginizi çekebilir