"Başbakan, İzmirlilerin sırtından oy hesabı yapıyor"

CHP İstanbul Milletvekili Özyürek, İzmir'i ele geçirebilmek için ilin su ihtiyacını karşılamadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP Genel Saymanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'e "taktığını" savunarak, "Yerel seçimlerde İzmir'i ele geçirebilmek için ilin su ihtiyacını karşılamıyor, İzmirlilerin sırtından oy hesabı yapıyor" ifadesini kullandı.

Özyürek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın, "(İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir tane barajı ben bitirdim) diyebiliyor musun? DSİ baraj yapacak, sana verecek sen de hava atacaksın" açıklamalarına yanıt verdi.

Erdoğan'ın açıklamasını, "Çok vahim" olarak nitelendiren Özyürek, bu açıklamanın, mevzuat açısından çok yanlış bir değerlendirme olduğunu savundu. Özyürek, mevzuata göre, şehirlerin içme suyunu, merkezi idarenin, DSİ'nin karşıladığını ifade etti.

Özyürek, Erdoğan'ın, merkezi hükümetin başı olarak bu görevini yerine getirmediğini, İzmir'in su ihtiyacını karşılayacak barajları yapmadığını ve yaptırmadığını öne sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Çamlı Barajı'nı yapmak için Çevre ve Orman Bakanlığına başvurduğunu dile getiren Mustafa Özyürek, bölgede altın arayıcılarına ÇED raporu verildiğini, İzmirlilerin su ihtiyacı yerine altın arayıcılarının karının tercih edildiğini, baraj yapımına izin verilmediğini söyledi. Özyürek, başka barajlar için de yapılan başvurulara da izin çıkmadığını ifade ederek, DSİ'nin, "İzmir'in içme suyu ihtiyacını yapılan barajlarla karşılıyorum ve gelecekteki ihtiyacı da karşılayacağım, senin yeni bir baraj yapmana gerek yok" dediğini belirtti.

"İzmir'e takmış vaziyette"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, hava atmak için değil, halkın ihtiyacını karşılamak için su istediğini kaydeden Özyürek, "Ama Sayın Başbakan, İzmir'e takmış vaziyette. Yerel seçimlerde İzmir'i ele geçirebilmek için kendi deyimleriyle fethedebilmek için İzmir'in su ihtiyacını karşılamıyor, İzmirlilerin sırtından oy hesabı yapıyor" diye konuştu.

CHP Genel Saymanı Özyürek, Erdoğan'a, "İzmir, Türkiye sınırları içinde değil mi? Siz, İzmir'in Başbakanı değil misiniz? Başka şehirlerin ihtiyacını karşılayan DSİ, İzmir'e gelince niye baraj yapmıyor, baraj yapmak için belediyenin başvurularına niye yanıt vermiyor?" diye sordu.

"İzmir'de arsenikli su" şeklinde basında çıkan haberlerle, İzmir halkının kandırılmaya ve seçimlerde İzmir'in alınmaya çalışıldığını savunan Özyürek, İzmir'in bilinçli seçmenlerinin bu oyuna gelmeyeceğini, AK Parti'ye seçimlerde hak ettiği cevabı vereceğini belirtti.