"Başbuğ ile düşüncelerimiz örtüşüyor"

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Org. Başbuğ'un açıklamaları ile parti olarak yaptıkları açıklamaların örtüştüğünü söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamaları ile parti olarak yaptıkları açıklamaların örtüştüğünü söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarını dikkatle dinlediklerini belirterek, Başbuğ'un, TSK'nın, demokrasiye bağlı olduğunu ve bu konuda aykırı düşünenlerin ve eylemde bulunanların TSK içinde barınamayacağının bir kez daha altını çizdiğini bildirdi.

Orgeneral Başbuğ'un, devam eden hukuki süreçlerle ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu, hukuki süreç tamamlanmadan TSK'ya karşı kimi kesimlerin ön yargılı yaklaşımlarını eleştirdiğini ifade eden Bozdağ, "Belgenin, TSK'da tanzim edilmediği ve böyle bir belgenin bulunmadığına ilişkin değerlendirmesini yaptı. Bu konuda kendi tavırlarının hukuk içinde ve hukuka saygılı olduğunu, hukuka saygılı tavrın da eleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Burada Albay Dursun Çiçek ile alakalı şu ana kadar, bugünkü delil, bilgi ve belgelerle beraber kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini, ancak kararın kesin bir karar olmadığını, yeni bir bilgi, belge ve deliller çıkması halinde yeniden soruşturma yapılabileceğinin altını çizdi. Yargılama ile ilgili yetki ve görev tartışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, bundan sonraki değerlendirmenin sivil yargıda devam edeceğini ifade etti" dedi.

Bozdağ, Orgeneral Başbuğ'un birilerinin TSK'da fitne, fesat çıkarmak isteğini ve buna da fırsat vermeyeceklerini söylediğini kaydederek, "Bundan sonraki süreçte adli yargıda yargılama devam edecektir, bununla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Biz, konunun adli yargıda, hukuk içinde süreceği kanaatindeyiz. Genelkurmay Başkanımız; bu belgenin arkasında kimler varsa, kim tanzim ettiyse ve oraya nasıl geldiyse bunu planlayanlar her kim ise bunun ve ortaya çıkarılmasının takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Bütün bunları değerlendirdiğimizde bizim AK Parti olarak bugüne kadar söylediğimizle, Sayın Genelkurmay Başkanımızın düşünceleri örtüşüyor" diye konuştu.