"Beceriksiz arıyorsan aynaya bak"

Baykal, Erdoğan'ın 'fabrikaların beceriksizlik yüzünden kapandığı' yorumunu değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DENİZLİ - Denizli'de vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın kapanan fabrikalarla ilgili sözlerini eleştirdi.

Baykal şöyle konuştu:

"Başbakan bugün de bir laf etmiş; 'O kapanan fabrikalar var ya' demiş, 'Onlar beceriksiz de ondan kapandı' demiş. Yani yıllarca fabrikayı kurup çalıştıran, bugünlere getirenler şimdi krizde fabrikanın kapanması zorunluluğu ortaya çıkınca beceriksiz olacak. Ortada bir beceriksiz var da sen fabrikayı kurana bakıp da beceriksizi arama, sen kendine bir bak, aynaya bak. Sen beceriksiz arıyorsan aynaya bak aynaya. Türkiye'yi bu hale sen getirdin. Kapatıyorlar tesislerini, Avrupa şampiyonu tesislerini, beceriksizliklerinden kapatmıyorlar. Kendi beceriksizliğinden değil, ülkeyi yönetenlerin beceriksizliğinden kapatıyorlar."

”Meydanları doldurarak Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz”

Deniz Baykal, vatandaşların alana, "sadece dinlemeye değil, birilerinin kulağına bir şeyler fısıldamaya" geldiğini ifade etti.

Kimsenin Denizli'yi, Türkiye'yi sahipsiz sanmaması gerektiğini söyleyen Baykal, şöyle konuştu:

"Buraya böyle güçlü bir şekilde katılmış olmanızın eminim bir amacı vardır. Siz buraya sadece dinlemeye değil, bana öyle geliyor ki birilerinin kulağına bir şeyler söylemeye geldiniz. Dile getirmek istediğiniz bir şeyler var. Bir derdiniz, bir bekleyişiniz, bir umudunuz var. Öyle mi? Merak etmeyin sizi çok iyi anlıyorum. Sizler bu meydanları böyle doldurarak aslında Denizli'ye sahip çıkıyorsunuz. Onun ötesinde Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz."