"Berkin Elvan hepimizin evladı"

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Berkin Elvan, hepimizin evladı sayalım, onun gibi Ali İsmail Korkmazlardan, diğerlerinden başlayarak söyleyeyim; bunlar bizim gençlerimizdir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sokak olaylarında hayatını kaybetmiş gençler, bizim gençlerimizdir" diyerek, ciddi bir adli soruşturmayla faillerin bulunması gerektiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"Berkin Elvan, hepimizin evladı sayalım, onun gibi Ali İsmail Korkmazlardan, diğerlerinden başlayarak söyleyeyim; bunlar sokak olaylarında hayatını kaybetmiş, bizim gençlerimizdir. İnşallah bundan sonra kesinlikle böyle bir olay yaşamayız. Bu olaylardan sonra yapılacak şey de ciddi bir adli soruşturmayla kimin sebebiyet verdiğini, bu ölümlere kimin yol açtığını ya silah olarak ya eylem olarak tespit etmek ve bunun cezasını vermek"

"MHP, bu Fethullah Gülen hocaefendi için, bu cemaat için bugüne kadar ne demiştir, alt alta getirebilirim. Onun mensupları, ağız dolusu ne kadar hakaret etmişlerdir, alt alta toplayabilirim. Kılıçdaroğlu ve ekibinde ne kadar insan varsa 'Fetoş' demekten başlayarak ne kadar hakaretler yapmışsa köküne kibrit suyu ekmek için ne kadar çalışmışsa kitaplar yazabilirim. Sen böyle bir partiye oy topluyorsun şimdi öyle mi? Bu çok yanlış"

"30 Mart'tan sonra ne olduklarını göreceğiz ama şu yürek burkan çalışmaları beni fevkalade üzüyor. Yani köylere, kasabalara giderek, bizim tavassutumuzla en iyi noktalara gelmiş insanlar, 'Bu hükümeti bitireceğiz' diyerek başka partilere oy topluyorlar. 'Yeter ki AK Parti kazanmasın, işte şu kazansın, bu kazansın.' Burada bir tercihleri de yok. Eminim bazı yerlerde de BDP için oy topluyorlardır"

"Sen sokakta siyasi partiler için oy toplayamazsın. Hele hele varlık sebebin olan bir partiyi bırakıp başka bir partinin heybesine oy toplayamazsın. Bunu yaparsan benim gözümde, milletin gözünde, yurt içinde, dışında artık sen siyasi bir organizasyonsun. Dolayısıyla siyasi organizasyon ne yaparsa artık onu yaparsın. Ondan sonra fakir milletin de zenginlerin de kesesinden, kasasından elini çekersin. Başka yapacağın bir şey yok" 

"Ben kabahatliysem bana oy verme ama sen kendini de inkar etme. Çünkü sen siyasi bir organizasyon olacaksan biz sana bundan sonra o gözle, rakibimiz olarak bakarız. Artık sen de bir parti kurarsın, hazır milletvekilleri de var parlamentoda 3-5 tane, bundan sonra karşımıza, MHP'nin de CHP'nin de karşısına bütün partilerle birlikte siyasi bir yarışa girersin ama ondan sonra 'hizmet' diye bir şey kalmaz, onu da bilesin"

Bu konularda ilginizi çekebilir