"Bin 620 kadro göz boyama hamlesidir"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şubat ayında yapılacak engelli atamasıyla ilgili,"Bin 620 kadro, göz boyama hamlesidir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, şubat ayı içerisinde bin 620 engelli yurttaşın devlet memuru olarak atanacağını açıkladığını belirterek, "Bin 620 kadro, göz boyama hamlesidir" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, AK Parti'nin her seçim döneminden önce "kadro müjdesi" verdiğini, "bakanlar aracılığıyla engellileri kandırmaya devam ettiğini" öne sürdü. 

Bakan Çelik'in, bin 620 engelli yurttaşın devlet memuru olarak atanacağını büyük bir gürültüyle ilan ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Oysa engelli yurttaşlarımız boş durumda bekleyen 25 bin kadronun neden doldurulmadığını merak ediyor. Bu anlamda, bin 620 kadro, göz boyama hamlesidir. Engelli yurttaşlarımıza verilen bir sus payıdır. Engelli bireylere her anlamda fırsat eşitliği temelinde yaklaşılması gerektiğine inanan bir parti olarak AKP hükümetinin umut tacirliği yapmasını kınıyoruz. Bin 620 kadro lütuf değil, haktır. Kamu kurumlarında boş bekleyen 25 bin kadroyu doldurmamak da AKP'nin utancıdır.

Bu konularda ilginizi çekebilir