"Biri yolsuzluğa karışsın evlatlıktan reddederim"

Başbakan Erdoğan, "Evlatlarımdan bir tanesi yolsuzluğa karışsın evlatlıktan reddederim" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen, "100 Yıllık Hikaye İmam Hatip" etkinliğinde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın gündeminde yine 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları vardı. Erdoğan,muhalefetin oğulları için asılsız ithamlarda bulunduğunu berlirterek,""Son zamanlarda evlatlarımla ilgili olarak çamur atma propagandaları var.Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir tanesini yanımda tutmam evlatlıktan redderim" dedi 

"Ananas cumhuriyeti kuralım demediler"

Konuşmasında imam hatipleri yaşatanlara şükranlarını sunan Erdoğan, "İmam hatipleri yaşatanlar iktidar, para, şöhret peşinde olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım, saadet zinciri oluşturalım demediler. Hükümetler kurup hükümetler yıkalım, istediğimiz hükümeti düşürelim demediler. Uluslarası şebekelere maşa olmadılar. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler. Onlar imam hatip okulları ayakta dursun istediler" diyerek sözlerini sürdürdü.

"Kod numarası; 444"

Üniversitelerde başörtüsü zulmünün son bulması için kararlı şekilde mücadele eden yol arkadaşlarını gönülden tebrik eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kamuda başörtülü çalışabilme özgürlüğünü tesis eden kadromuza yürekten şükranlarımı sunuyorum. Kur'an-ı Kerim ve siyer-i nebi derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulmasını temin eden yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 30 Mart 2012'de kod numarası olarak 444 diyorum, yani 4+4+4 düzenlemesini yasalaştırarak... İmam hatipler üzerindeki kara bulutları dağıtan, milletin evlatları üzerindeki baskı ve zulme son veren AK Parti Grubu'na, hükümetimize, TBMM'ye, sayın Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımı ifade ediyorum."

"Meşru mücadele varken yerin altını tercih edenlerden olmadık"

[PAGE]

"Meşru mücadele varken yerin altını tercih edenlerden olmadık"

Başbakan Erdoğan, imam hatiplilerin çok zulme uğradığını ancak sabrettiklerini belirterek, hiçbir zaman hüzünlenmediklerini, ümitsizliğe kapılmadıklarını, karamsar olmadıklarını, merhametlilerin en merhametlisinden ümitlerini asla kesmediklerini söyledi.

"Kaderin üstünde mutlaka bir kader vardır" diyerek, direndiklerini, mücadele ettiklerini, hiçbir şey yapamadıkları zamanlarda seccadelerine sığındıklarını, ellerini göğe açıp dualarla yol arkadaşlığı yaptıklarını anlatan Erdoğan, kendilerinin sabırsızlardan, tahammülsüzlerden, bütün tahriklere rağmen eline silah alanlardan, şiddeti bir çözüm yolu olarak görenlerden olmadıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Yerin üstü, siyaset, meşru mücadele varken yerin altını tercih edenlerden, gizlenenlerden, sinsi bir virüs gibi bünyeyi işgal etmeye çalışanlardan olmadık. Milletimizle bağımızı, irtibatımızı hiçbir zaman koparmadık" ifadelerini kullandı.

"Mücadelemiz, yeni ve büyük Türkiye mücadelesidir"

"Burası bizim öz yurdumuzdur, öz vatanımızdır" diyen Erdoğan, "Biz kendi vatanında, toprağında, kendi milletine karşı şiddete tevessül edenlerden asla olmayız, bunu asla onaylamayız. Biz kendi öz yurdunda, öz vatanında siyaset yolları açıkken, yerin üzerinde güneşle yürümek varken, yerin altını, tedbiri, takiyyeyi, maskeleri, kisveleri tercih edenlerden olmadık ve olmayacağız. Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Bizim mücadelemiz Hakk mücadelesidir, adalet, hukuk, milletin değerlerini yüceltme, milletin kutsallarını yaşatma mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, yeni Türkiye, büyük Türkiye mücadelesidir. Haklı olduğumuz bir mücadelede şiddeti tercih edip, haksız konuma düşemeyiz, gayrimeşru yollara tevessül edip, haktan kopamayız."

Başbakan Erdoğan, kaderi yok sayıp hedefe giden bir yolu meşru kabul edemeyeceklerini, Allah'ın takdirini yok sayıp menzile ulaşmak için her yöntemi mübah göremeyeceklerini kaydetti.

"Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz"

[PAGE]

"Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz"

Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Endülüs'ün saraylarında bir hüküm dikkatinizi çeker. Gidenleriniz görmüştür. Allah'tan başka zafer sahibi yoktur. Onun için ben bugün buradan, bu kapalı spor salonundan, sizlerin huzurunuzda, sizlerle birlikte, canlı yayın yapan tüm televizyon kanallarından milletime ve dünyaya sesleniyorum. O da şudur, şunu unutmayınız: Hangi makamda olursak olalım, kibri, gururu yanımıza yaklaştırmadık ve yaklaştırmayacağız ve şunu unutmayacağız. Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir, salimdir. Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz. Bırakın Müslüman'ın Müslüman'a tuzak kurmasını başka insanlara da tuzak kuramaz."

"Yolsuzluğa karışan evladım olsa reddederim"

Erdoğan, "Bizler, özellikle Müslümanlar olarak ubudiyet anlayışımızı gözden geçirmek zorundayız. Biz Allah'tan başka mabut tanımıyoruz, bunu bileceğiz" dedi.

Erdoğan, imam hatip okullarına destek verenleri anlatırken "İktidar, para, şöhret peşinde olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım, hükümetler kurup, hükümetler yıkalım, devlet içinde devlet olalım, ananas cumhuriyeti kuralım demediler" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir tane yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam evlatlıktan reddederim" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir