"Biz çalmayacağız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben söyledim; mazot fiyatını indireceğiz, gübre fiyatını indireceğiz. 'Peki parayı nereden bulacaksın' dediler. Biz çalmayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben söyledim; mazot fiyatını indireceğiz, gübre fiyatını indireceğiz. 'Peki parayı nereden bulacaksın' dediler. Biz çalmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Çan ilçesinde, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çan İlçe Başkanı İmalettin Meriç ve Çan Belediye Başkan adayı Turgut Çetin ile caddelerde gezip Menderes Parkı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Parkta çay içen Kılıçdaroğlu, "Ayakkabı kutularını biliyoruz. Onların kutularında para var. Çan'ın kutusunda emek var, saygı var, alın teri var" ifadesini kullandı.

Daha sonra Biga ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, davul ve zurna eşliğinde karşılandı.

Vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimleri hatırlattı.

Demokratik yollarla bir seçime daha gidileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz. Mazot ve gübre fiyatını biliyorsunuz. Niye bu kadar pahalı? Çünkü birileri götürüyor diye. Bunu unutmayın. Ben söyledim; mazot fiyatını indireceğiz, gübre fiyatını indireceğiz. 'Peki parayı nereden bulacaksın' dediler. Biz çalmayacağız. Baş çalanı biliyorsunuz, artık alnında hırsız yazıyor.  O nedenle ben ona baş çalan diyorum. Başbakan demeyeceğiz, sayın demeyeceğiz, baş çalan diyeceğiz. Çünkü devletin koltuğuna oturmuş, bakanlarıyla beraber yürütüyor."

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Doğtaş Mobilya Fabrikasını ziyaret etti. İşçilere sohbet eden ve kendisinin de bir işçi çocuğu olduğu anlatan Kılıçdaroğlu, siyasetin halk için yapıldığını ve herkesin çalışıp üretmesi gerektiğini belirtti.