"Bölgenin huzuru için adımları atmaya mecburuz"

Başbakan Erdoğan, Rusya Başbakanı Putin görüşmelerin ardından Riviera Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SOÇİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölgenin Türkiye ve Rusya'ya yüklediği bazı görevler olduğuna inandığını belirterek, "Bölgenin huzuru, mutluluğu için bu adımları atmaya mecburuz. Bunun içerisinde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu, bunun içerisinde Ortadoğu sorunu, bunun içerisinde Kıbrıs ile ilgi sorun..."dedi.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin de Türkiye ve Rusya'nın Dağlık Karabağ sorununa en kısa sürede çözüm bulunmasını istediğini bildirerek, "Bu konuda iki ülke de gerekeni yapmaya hazır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Riviera Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan "İnanıyorum ki bölgenin bize yüklediği bazı görevler var, bu da dayanışma içerisinde atmamız gereken bazı adımları bize adeta yüklemektedir. Bölgenin huzuru, mutluluğu için bu adımları atmaya mecburuz. Bunun içerisinde Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu, bunun içerisinde Ortadoğu sorunu, bunun içerisinde Kıbrıs ile ilgi sorun... İnanıyorum ki dayanışma bütün bu sorunların aşılmasında en azından mesafe alınmasına vesile olacaktır. Ben de bu buluşmanın verimli neticelenmesi sebebiyle kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Rusya Başbakanı Putin ise bir soru üzerine, Dağlık Karabağ sorunu gibi birçok bölgesel konuyu da görüşmede ele aldıklarını belirterek, "Bizim bu konudaki görüşümüz, tarafların bu ihtilaf konusunda karşılıklı kabul edebilecekleri bir anlaşmaya ulaşmaları. Türkiye ve Rusya, bu soruna en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyor. Bu konuda iki ülke de gerekeni yapmaya hazır" yanıtını verdi.