"Bu millet bu hapı yutmaz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği yapıyoruz diyeceksin sonra dokunulmazlıkların arkasına saklanacaksın. Bu millet bu hapı yutmaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MALATYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin, "kendine güvenen insanların işi" olduğunu belirterek, "Dokunulmazlıkların arkasına saklananların işi değildir. Vatandaşı kandıracak, 'Anayasa değişikliği yapıyoruz' diyeceksin sonra dokunulmazlıkların arkasına saklanacaksın. Bu millet bu hapı yutmaz Recep Bey" dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Malatya Hükümet Meydanında düzenlenen mitingde, vatandaşlara hitap etti.
"Bir değil, bin değil, milyonlarla yürüyeceğiz ve halkın iktidarını kuracağız" diyen Kılıçdaroğlu, soygundan, talandan, işsizlikten bıkan herkesi CHP'ye çağırdı.
Kılıçdaroğlu, Malatya'yı "başbakanlar diyarı" olarak nitelendirerek, "Malatya'da İsmet İnönü de var, Özal da var. İnönü de başımızın üstüne, Özal da başımızın üstüne. Bu memlekete kim hizmet ettiyse sonuna kadar arkasında ve destek olacağız" dedi.
AK Parti'nin 8 yıldır iktidarda olduğunu ancak işsizliğin, yoksulluğun, yolsuzlukların her geçen yıl daha da arttığını ileri süren Kılıçdaroğlu, 8 yıllık iktidardan yalnızca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınındakilerin memnun kaldığını iddia etti.
Malatya'ya halkın partisi olarak halkı dinlemeye geldiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın da 25 Temmuz Pazar günü Malatya'ya geleceğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Recep Bey'e sorun 'biz mağdur olduk, siz mağrur oldunuz. Biz iş bulamadık, senin yedi göbek sülalen iş buldu. Bu adalet midir?' Bunlar siyasete atıldıklarında 'biz ezilmişlerin partisiyiz, inançlara saygılıyız, halkı kucaklayacağız dediler' oy verdiniz. İktidara geldiler. Recep Bey, herkesi unuttu, havuzlu villasında oturuyor, sırtını da halka çevirdi. 12 Eylül geliyor, bütün Malatyalılardan istirham ediyorum, sizin bir hemşehrinizi bütün dünyanın önünde ceketini iliklediği hemşehrinize Hitler benzetmesi yapan Recep Bey'den hesap sormayacak mısınız? Kırım Kongo kenesi gibi halkı sömüren Recep Bey'i inşallah 12 Eylül'de sandığa gömeceğiz."
Başbakan Erdoğan'ın gündemi ile halkın gündeminin birbirinden çok farklı olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, iktidarın halkı düşünmediğini, inançları ve etnik kimliği sömürü malzemesi yaptığını iddia etti.
Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum terörü de biz bitireceğiz, işsizliği de biz yok edeceğiz. Malatya meydanında söz veriyorum, babam da yolsuzluk yaparsa yakasına yapışacağım onun" dedi.
İktidarın inançları sömürdüğünü, bunun toplum için büyük bir tehlike olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim inançlarımıza göre Allah ile kul arasına girmeye kimsenin hakkı var mıdır? Recep Bey, 'sen hangi hakla, yetkiyle Allah ile kul arasına girip inançları sömürüyorsun' diye soracağız ona" diye konuştu.
AK Parti iktidarında Malatya'da 2 olan icra dairesinin 7'ye çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, toplumun tüm kesimlerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, borç ve icralarla bunaldığını ileri sürdü.
"Recep Bey sonunda doktorluğa soyundu"
Konuşmasında Anayasa değişikliklerine de değinen Kılıçdaroğlu, "Ne diyordu Recep Bey, 'bu Anayasa değişikliği paketini hap gibi yaptık', Recep Bey sonunda doktorluğa da soyundu. Tıp eğitimi görmeyen birinin hap vermesi, bilin ki vatandaşın intiharına yol açar" dedi. 
Allah'ın her türlü günahı affettiğini, ancak kul hakkını affetmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarın kul hakkı yediğini, bu dünyada da öbür dünyada da hesap vereceğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, bu meydana gelsin kul hakkı yemedim desin, onun yakasına kul hakkı yediğini gösteren raporları iliştirmek benim görevim olacaktır" diye konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, meydanda bulunanlara CHP iktidarında siyasi ahlak yasasının çıkarılacağı, dokunulmazlıkların kaldırılacağı ve yeni bir anayasa yapılacağı sözünü verdi.
Malatyalılardan 12 Eylül'deki halk oylamasında ve daha sonra yapılacak seçimlerde CHP'ye destek olmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını "sandığa gömmeleri", Türkiye'yi "karanlıktan aydınlığa çıkarmaları" çağrısında bulundu.
Kentte düzenleyeceği mitinge ilişkin çağrı afişlerinin Malatya'da bilbordlara asılmasına izin verilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Neden izin vermiyorlar, korkuyorlar, istedikleri kadar korksunlar. Biz ne ABD'ye ne Avrupa'ya, sadece halka güveniyoruz" dedi.
Meydanda bir vatandaşın taşıdığı "siyasetin, siyasetçinin, sermayenin değil, halkın başbakanı ol" pankartına atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, sadece ve sadece halkın başbakanı olacağını söyledi.
Özel uçakta sohbet
Kılıçdaroğlu, yurt gezileri kapsamında Malatya'ya geldiği özel uçakta, beraberindeki bir grup gazeteci ile sohbet etti.
12 Eylül döneminde bürokrat olmasına rağmen, 1982 Anayasası'na ilişkin oylamada "hayır" oyu verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ise "evet" oyu vermiş olabileceğini, ancak bunu bilebilmenin mümkün olmadığını söyledi. 
Uçakta, gazetelerin kitap ve edebiyat eklerini inceleyen Kılıçdaroğlu, programının yoğunluğu nedeniyle eskisi kadar kitap okumaya vakit ayıramadığını, tarih kitaplarına büyük ilgi duyduğunu, en son da Erzincan olaylarına ilişkin bir kitabı okuduğunu anlattı.
Bu konularda ilginizi çekebilir