"Bunlar olsa olsa Ak-itler"

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Gezi Parkı olaylarında ortaya çıkan provakatörlere ilişkin ağır eleştirilerde bulunurken CHP'nin "Gezi"yi AİHM'e taşıyacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Türkiye'de onbeş günden beri inanılması güç bir polis şiddeti yaşandığını belirterek, "Bu orantısız güç kullanımını kat be kat aşan bir uygulamadır. CHP milletvekilleri olarak AİHM'e kadar götüreceğiz. İnsanlık dışı muamele bizzat resmi giysili resmi polisler tarafından uygulanmaktadır" dedi. 

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisine mensup bir grup milletvekili ile TBMM'de Gezi Parkı olaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 
Türkiye'de onbeş günden beri inanılması güç bir polis şiddeti yaşandığını ve halen de yaşanmaya devam ettiğini ifade eden Batum, "Bu orantısız güç kullanımını kat be kat aşan bir uygulamadır. CHP milletvekilleri olarak AİHM'e kadar götüreceğiz. İnsanlık dışı muamele bizzat resmi giysili resmi polisler tarafından uygulanmaktadır. Bu insanlık dışı muamele" diye konuştu. 

AİHM'e taşıyacak
İnsanlık dışı muamelelerin hesabını soracaklarının altını çizen Batum, "Suç duyurularında bulunacağız. Su duyurularında herhangi bir şey yapmazlarsa İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İçişleri Bakanı hiçbir şey yapmazsa doğrudan AİHM'e taşıyacağız. Ve AİHM'e bu videoları bu fotoğrafları bu yapılan suç duyurularının hepsinin örneklerini ekleyerek Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Bakanı aleyhinde göndereceğiz" dedi. 

"Ak-itler"
"Abdullah Cömert nasıl yaşamını yitirdi, sivil kişilerin yaptığı iddia edildi. Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de şu anda yatıyor. Görgü tanıkları sivil kişilerin çivili sopalarla yaraladığını söyledi. Komada" diyen Batum, elindeki fotoğrafları basın mensuplarına göstererek şöyle devam etti: 
"Şuraya bakın, yer Adana, resmi polislerin yanında iki kişi…Bu adam kim? Resmi giysili polisler, yanlarında bu kişiler. Polis olan kişilerin yanında polis olduğunu gösterecek tek bir rozet, simge, işaret, yelek olmadan müdahale eden kişiler kesinlikle yasa dışıdır. Bunlar olsa görevden vazife çıkartan ‘itler'dir, ‘ak itler'dir. Emniyet Müdürüne düşen şudur. Ya diyecek ki bunlar polis. Emniyet Genel Müdürü olacak, Tayyip Erdoğan'ın adamı değil." 

Erdoğan demokratik ülkede olaydı istifa etmek zorunda kalırdı
"Recep Tayyip Erdoğan bu işlerin birinci sorumlusudur" ifadesini kullanan Batum, "Recep Tayyip Erdoğan eğer doğru bir demokratik ülkede olsaydı mutlaka istifa etmek zorunda kalırdı. İçişleri Bakanı mutlaka istifa ederdi. Emniyet Genel Müdürü mutlaka istifa ederdi. O vali dediğimiz ‘ben saldırmayacağım, merak etmeyin' deyip gece yarısı televizyona çıkıp nasıl yaptığını anlatan Vali istifa ederdi. Bunları yaptıramıyorsak sonuna kadar AİHM'e götüreceğiz" dedi. 
Bir soru üzerine Batum, "İnsanlık dışı muamelede bulunmuşlardır. Vali de bunun kılıfını hazırlıyor. Benim çocuklarım da ordaydı. Hiç kimseye de taş atmadılar" dedi. 
Bir basın mensubunun, "Başbakan sanatçılarla görüşecek ne bekliyorsunuz?" sorusuna Batum, "Hiçbir şey beklemiyorum" diyerek şöyle devam etti: 
"Sorumlular çıkacak ortaya. Ethem'i kim vurdu, Başak'ı kim dövdü, Ali'yi kim ağır yaraladı. Bu sivil giysili kişiler kim? Bunu yanında tutan polis için ne yaptınız? Yoksa suç duyurusuyla AİHM'e kadar götüreceğiz, kaçamayacaklar."