"Bunların inlerine gireceğiz"

Başbakan Erdoğan, Balıkesir'deki konuşmasında Gülen cemaatine yüklenerek, "Bunların inine gireceğiz, çıkaracağız oralardan.Ulusal güvenliğimizi tehdit edenlere karşı koruma görevimiz var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. 

AK Parti'nin siyasetinin eser siyaseti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "CHP esersizlik siyaseti yapar, kaset siyaseti yapar. MHP hakaret siyaseti yapar. BDP gerilim siyaseti yapar. Fakat AK Parti, eser siyaseti yapar" dedi.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı müracaatların reddedilmesine ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, "Bunların işi gücü Anayasa Mahkemesine gitmek. Hemen yaz bir kağıt, gönder oraya. Ondan sonra git Anayasa Mahkemesi'nin önüne orada bir iki açıklama yap. Zannediyorlar ki, bu iş biter. Bitmez. Bu iş millette biter. Şurada 29 gün var. 29 gün sonra boyunun posunun ölçüsünü alacaksın" dedi.

Erdoğan, "Ben merak ediyorum. Bu CHP'nin genel müdürü, Marmaray'dan acaba geçti mi ? Acaba geçerse hangi yüzle geçecek ? Çünkü bunlar buna da karşıydılar. Şimdi üçüncü köprüye de karşılar" şeklinde konuştu.

"Ulusal güvenliği tehdit edenlere karşı koruma görevimiz var"

Erdoğan, "1995'te Savaş Ay, Pensilvanya'daki zatla o zaman Türkiye'deyken röportaj yapıyor. O zat ne diyor biliyor musunuz; 'Cebrail bile gelse, Türkiye bir parti kursa, onun partisini bile desteklemem' diyor. Neden ? Siyayetten uzakmış, siyasetle ilgisi yokmuş. Sonra da maalesef bu saygıdan uzak ifadeyi, 40 dereden 40 türlü su getirerek tevil etmeye çalıştılar" dedi.

"Daha önce açıklamıştım ya, bunların inine gireceğiz, inine ve bunları çıkaracağız oralardan. Çıkaracağız. Çünkü bu ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edenlere karşı bizim koruma görevimiz var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık olabilir mi ? Türkiye'nin son derece mahrem, son derece gizli, stratejik görüşmelerini dinlemiş ve bunları da birilerine servis etmişler.

Yargı içinde bu paralel örgüt, kendi mensuplarıyla bir yapı oluşturmuş. Emniyet içinde aynı şekilde bir yapı oluşturmuş. Örgütlü biçimde, planlı biçimde yargıyı ve Emniyeti töhmet altında bırakacak işler yaptılar.

Biz, HSYK'nın yasasını işte bu paralel yapının baskısından kurtarmak için adalette hem bağımsızlığı hem tarafsızlığı sağlamak için yeniden düzenledik. İnternet yasasını sadece bu dinlemeleri ortadan kaldırabilmek için düzenledik ama CHP, paralel yapının hakim ve savcılarına kol kanat geriyor.

Türkiye'ye bahar geldi bahar. Ama dikkat edin, birileri bu durumdan çok rahatsız. Silah ticareti yapanlar, bundan çok rahatsız. Kan ticareti yapan vampirler, bundan çok rahatsız. Gençlerin kanıyla annelerin gözyaşıyla beslenen vicdansızlar bundan çok rahatsız. Türkiye'nin bu sorunu çözüm yoluna koymasından, çözüme doğru ilerlemesinden, büyümesinden, kalkınmasından birileri çok rahatsız. Unutmayın, meyve veren ağaç taşlanır"

Terör meselesini çözüm yoluna koyduğumuz için bize saldırıyorlar. Kardeşliği yücelttiğimiz için bize saldırıyorlar. Çünkü biz 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız' dedik. Bundan rahatsız oluyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir