"Burası mahkeme, postacı değiliz"

Sakarya'da Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldıkları iddiasıyla yargılanan 46 sanık beraat etti. Duruşma sırasında, cezaevindeki Nejvan Şika'ya selam gönderen sanığa hakim tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya'da Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldıkları iddiasıyla yargılanan 46 sanık beraat etti. 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıkların bir kısmı ve avukatları katıldı. Sanık B.K'nın savunmasına başlarken cezaevindeki Nejvan Şika ve arkadaşlarına selam göndermesi üzerine hakim uyarıda bulunarak, "Burası mahkeme, postacı değiliz, savunma esnasında selam gönderilmez" dedi.

Sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini, anayasal haklarını kullandıklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

Sanığın avukatı Karataş ise müvekkili B.T'nin cezaevindeki arkadaşlarına gönderdiği selamın zabıtlara geçilmesini istedi.

Hakim de söylemlerin savunma niteliğinde olmadığı gerekçesiyle zapta, "Sanık B.T. cezaevinde yatan Nejvan Şika ve arkadaşlarına savunmasını yaptığı sırada selam göndermiştir ancak bu selamını katip zapta geçmemiştir. Bunu zapta geçmek istiyoruz" ifadesini kaydettirdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında eylemlerinin Anayasa'nın 26. maddesinde düzenlenen düşünceleri açıklama ve yayma hakkı kapsamında kaldığı, suç işleme kastı bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir