"Çalışanlarımız arasında ayrım yapmayız"

Mustafa Sarıgül,"Büyükşehir Belediyemizde çalışan hiçbir arkadaşımızın, siyasi düşüncesinden, şu ya da bu partiye oy verdiğinden dolayı aşı ve işiyle asla ve asla oynamayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, "Büyükşehir Belediyemizde çalışan hiçbir arkadaşımızın, siyasi düşüncesinden, şu ya da bu partiye oy verdiğinden dolayı aşı ve işiyle asla ve asla oynamayız" dedi.  

Emirgan'daki Altı Nokta Körler Vakfı'nı ziyaret eden Sarıgül, merkezde incelemeler yaparak, engellilerin çalışmalarını takip etti. Ardından ütü kursuna giren Sarıgül, gözüne bandana taktı, bir kursiyerin çalışmasını inceledi. 

Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'da bugüne kadar büyükşehir belediyesi de dahil engelliler için önemli çalışmalar yapıldığı söyledi. 

Kendilerinin de Şişli'de güzel çalışmalar yaptıklarını belirten Sarıgül, bunları İstanbul'un her mahallesine yaymayı planladıklarını ve engelleri engel olmaktan çıkartmak istediklerini aktardı.  

Sarıgül, İstanbul'da vatandaşlar ve siyasi partilerin katılımıyla farklı bir kampanya başlatacaklarını belirterek, "Engelli yurttaşlarımızın kapısını çalalım. Misafirliğe davet edelim. Bütün toplumu buluşturalım. Bu çalışmaları da en iyi şekilde planlayacağız. En büyük amacım, İstanbul'un her mahallesinde böylesine önemli eğitim kurumlarını yaşatmak" diye konuştu.  

Bir vakıf görevlisinin, "Vakfın arazisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde. Başkan seçildiğiniz takdirde burayı daha da zenginleştirmenizi istiyoruz" demesi üzerine Sarıgül, "Bir defa takdirde kelimesini duymamış olayım çünkü seçildiğiniz takdirde değil, büyükşehir belediye başkanı olarak geldiğinizde" diye konuştu.  

Sarıgül, ziyareti izleyen bir kişinin "Darülaceze'de çalışanların maaşlarını kesmişler" sözlerine "Darülaceze benim için çok önemlidir. Ben 15 yıldır oraya gidiyorum. Orada kimsesizler var. Her bayram oraya gidiyorum. Allah kimseyi kimsesiz bırakmasın ve orada da daha farklı bir çalışma içerisinde olacağız ama bunu gönülden ve yürekten yapacağım" karşılığını verdi.  

 "İstanbul Ortaklığı" projesi 

[PAGE]

 "İstanbul Ortaklığı" projesi 

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin, "Şişli'de önemli çalışmalar yaptınız. Engelliler hakkında yapacağınız çalışmalarla ilgili somut projelerden bahsedebilir misiniz?" sorusunu şöyle cevapladı: 

"İstanbul'un bütün ilçelerinde, mahallelerinde 'İstanbul Ortaklığı' adı altında bir çalışma başlatacağız. Bu çalışmanın tek amacı; sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve bu kuruluşlarla beraber olmak. Bu projeyle bir engelli derneğimiz açılmak isteniyorsa, onlar onun kirasını ödeyemezler, kirasını belediye olarak biz ödemek, onlara imkan sağlamak, tefrişlerini yapmak durumundayız. Diyelim ki; Anadolu'dan gelen bir dernek var ve onun bir isteği var. Onu belediye olarak biz yapmak durumundayız. O nedenle İstanbul'un her mahallesinde 2-3'ten az olmamak şartıyla engelli merkezleri yapacağım. Emekliler merkezi, gençlik merkezi, kadınlar merkezi içice olacak. Çünkü ben emekliyi emekliden ya da gençleri emeklilerden ayırmak istemiyorum. İstiyorum ki, yaşam bir bütün ve bu insanlar beraber olsunlar. Bu çalışmaları en iyi şekilde yapacağız ve sosyal belediyeciliği ön plana çıkaracağız. Vatandaşın yolunu yaparsın ama gönlünü yapmazsan hiçbir işe yaramaz. Gönül hizmetleri için çok daha büyük imkan tanıyacağız."  

Sarıgül, vatandaşlara da seslendi 

Konuşmasının ardından vakıf dışındaki vatandaşlara seslenen Sarıgül, İstanbul'da gençlik, emekli, engelli merkezlerinin yok denecek kadar az olduğunu ve 30 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli konularının, engellilerin engellerini ortadan kaldırmak olacağını anlattı.  

Sarıgül, bununla ilgili büyük bir kampanya başlatacaklarını vurgulayarak, "Şişli ve Sarıyer'de bu kampanyaları kısmen başlattık ama tam arzu ettiğimiz gibi olmadı. Çünkü ilçe belediyesinin imkanları, arazisi, yerleri, yurtları farklı, Büyükşehir Belediyesi'nin ki çok farklı. Şu sözü veriyorum; bu olanakları bireylerden yana değil, toplumdan yana kullanacağız" ifadelerini kullandı.   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına seslenen Sarıgül, "Çalışan binlerce arkadaşım şunu bilsin ki, Mustafa Sarıgül, belediye başkanı olmaya değil, büyüklerin evladı, çalışan kardeşlerimin de abisi olmaya geliyor. Büyükşehir Belediyemizde çalışan hiçbir arkadaşımızın, siyasi düşüncesinden, şu ya da bu partiye oy verdiğinden dolayı aşı ve işiyle asla ve asla oynamayız. Çünkü biz ocakları söndürmeye değil, tüttürmeye geliyoruz" diye konuştu.   

Bu konularda ilginizi çekebilir