"Cezaevlerindeki vatan hainlerine de git"

Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Paris'te sanatçı Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesine sert tepki gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Paris'te sanatçı Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret etmesine sert tepki göstererek, "Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan, cezaevlerindeki vatana ihanetle suçlananları da utanmazsan ziyaret et" dedi.
MHP İstanbul İl Başkanlığınca, Çağlayan Grand Cevahir Otel'de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Bahçeli, Türkiye'nin çok nazik bir döneme girdiğini söyledi.
Bu süreç içinde tüm siyasi partilerin iyi değerlendirme içinde bulunması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "MHP'nin üzerinde oynanan oyunların Türkiye'yi nereye götüreceğinin farkında olunmalıdır. AKP, kendi yandaşını kendi yandaşlarıyla birlikte görmekten vazgeçmelidir. CHP, yeni yönetim adı altında AKP'nin ekmeğinin üzerine Trabzon taze yağını sürmemelidir. CHP, referandum sürecinde ve sonrasında neyi değerlendirdiğinin farkında olmalıdır" diye konuştu.
Demokrasi yarışında gaflete düşülmemesi gerektiğini bildiren Bahçeli, şöyle devam etti:
"Paris'e gidebilirsiniz ve burada görüşmelerde bulunabilirsiniz. Ama sağın solun dolduruşuna gelerek orada iki sanatçının kabrini ziyaret ederken çok düşünmelisin. MHP olarak sanatçılara saygımız yüksektir. Sanatçıların varlığı milletin geleceğini aydınlatır. O bakımdan hangi düşüncede olursa olsun sanatçılara MHP'nin saygısı büyüktür. Ancak öyle dönemler vardır ki toplumun aydınlatılması görevini üstlenmiş bu güzel insanlar siyasi istismara vesile olmamalıdır. CHP'nin Paris'te kabirleri bulunan sanatçıları ziyaret etmesi bize göre onların kendi anlayışıdır. Bu anlayışlarına saygı duyarız, ama bu sanatçıların bir de öte yüzünü görmek lazımdır. Bir sanatçı vardır ki vatana ihanetten 3 yıl 9 ay ceza almış, dolayısıyla yurt dışına kaçmıştır. Eğer vatana ihanete saygı gösteriyorsan, cezaevlerindeki vatana ihanetle suçlananları da utanmazsan ziyaret et. Bir sanatçı var ki bir film çekiminde akşam eğlence için Adana'nın Yumurtalık ilçesinde Yumurtalık hakimini bir silah denemesiyle öldürüp ondan sonra yurt dışına kaçmıştır. Paris'e gidip o sanatçının kabrini ziyaret ediyorsan Yumurtalık hakiminin de ailesini ziyaret et."
Türkiye'de istismar edilmeyen hiçbir konu kalmadığını, her şeyin siyasetin malzemesi haline dönüştürüldüğünü kaydeden Bahçeli, o nedenle temiz yönetime kavuşmak için temiz siyaset yapmak, temiz siyasete varmak için de temiz toplumu oluşturmak gerektiğini vurguladı. 
Bahçeli, temiz toplumdan da temiz siyasetçiler yetiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Türkiye'de bugüne kadar çatışmayı, kamplaşmayı, cepheleşmeyi hala sürdürmek isteyenlere dikkati çekmek için bunları söylüyorum. Bu nedenle bu seçim dönemi diğerlerinden çok farklı olacak. Bu seçim dönemi AKP'den kurtulmak demek, Türkiye'yi çok yönlü istismardan kurtarmak demek" dedi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir