"Davacı" filmi gerçek oldu

Ankara'da kiraya verdiği minibüsü, sahte evrakla Malatya ve İstanbul'da satılan Bayram Karadavut, 11 yıldır devam eden davalar nedeniyle evinin önünde duran aracına ruhsat ve plaka çıkaramıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kiraya verdiği minibüsü sahte evraklarla Malatya ve İstanbul'da satılan Bayram Karadavut, 11 yıldır devam hukuk mücadelesi nedeniyle evinin önündeki aracını ruhsat ve plaka çıkaramadığı için kullanamıyor.

Ankara'da ticaretle uğraşan Bayram Karadavut (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 model minibüsünü 2002 yılında Ankara'da bir şirkete sözleşme ile kiraya verdiğini, dolandırıcılık hikayesinin de bu şekilde başladığını söyledi.

İlk iki ay kirayı düzenli olarak veren şirket yetkililerinin, daha sonra parayı aksatmaya başladığını ifade eden Karadavut, sebebini sormaya gittiğinde de kendisine aracın çalındığını söylediklerini belirtti.

Karadavut, "Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne giderek aracımı sordum, başkasının üzerine kayıtlı olduğunu öğrendim. Dilekçe yazarak dolandırıldığımı yetkili makamlara bildirdim" dedi.

Plakası da değiştirilen minibüsünü geri alabilmek için hukuk mücadelesi başlattığını anlatan Karadavut, şöyle konuştu:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdim. Ankara Emniyet Müdürlüğüne gerekli evrakları götürdüm. Arabam, mahkeme kararıyla 2003 yılında Malatya'da bulundu ve yediemine teslim edildi. Aracın, kiralayanlar tarafından 1 ay içinde Malatya ve İstanbul'da birçok kişiye satıldığını öğrendim. Kiralayan kişiler aleyhine Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesinde, en son satın alan Malatya'daki kişiye de Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtım."

Kaydı Malatya'daki yediemin deposunda olmak üzere, minibüsün belge ile kendisine teslim edildiğini anlatan Karadavut, dava sürecinin uzaması nedeniyle aracın 2003 yılından bu yana Ankara'nın Altındağ ilçesindeki evinin önünde adeta çürüdüğünü aktardı.

Hukuki mücadelesinin bir an önce olumlu sonuçlanmasını umduğunu dile getiren Karadavut, "Dava sonuçlanırsa araca plaka ve ruhsat çıkarabileceğim. Minibüsü kiraya verdiğimde yeni doğan çocuğum şimdi ilkokul 4. sınıfa gidiyor. Bizim bu iş biraz da Kemal Sunal'ın 'Davacı' filmine benziyor" diye konuştu.

Hukuki süreç

Karadavut'un avukatı Seren Yıldız Öztürk de 2002 yılında kiraya verilen aracın 2003 yılında İstanbul'daki bir noterde düzenlenen sahte vekaletname ile satışından sonra sürekli el değiştirdiğinin görüldüğünü söyledi.

Minibüsün en son Malatya'da bir kişiye satıldığının tespit edilmesinin ardından hukuk mücadelesinin başladığını anlatan Öztürk, açılan ceza, satışın iptali ve trafik kaydının düzeltilmesi davalarının uzaması nedeniyle aracın Karadavut üzerine tescili ve yeni plaka çıkarılmasının geciktiğini ifade etti.

Aracı Malatya'da satın alan kişinin borcundan dolayı minibüsün trafik kaydı üzerinde haciz olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Öztürk, ayrıca "rehinin fekki" davasının açıldığını ve halen devam ettiğini kaydetti.

Öztürk, hukuki süreçte herhangi bir ücret talep etmediğini belirterek, Ankara'daki davaları Bayram Karadavut ile takip ettiklerini, Malatya'daki davalara ise araç sahibinin kendisinin gidip geldiğini söyledi.

Kemal Sunal'ın "Davacı" filmi

Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı filmde Kemal Sunal, Demet Akbağ, Serra Yılmaz rol alıyor. 1986 yapımı filmde bir köyde yaşayan iki komşunun arasındaki davanın uzayan süreci mizahi bir dille anlatılıyor.