"Demokrasinin yolu sandık"

Başbakan Erdoğan, "Molotoflarla demokrasi gelir mi? Vatandaşların camını, çerçevesini yakıp yıkmakla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT -  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Şimdi yeni Türkiye var. Yeni Türkiye, milletiyle bir ve beraber. Milletiyle kucaklaşan bir Türkiye. Türkülerin, şarkıların özgürce söylendiği bir Türkiye. Kitapların özgürce basıldığı bir Türkiye var. Herkesin kendi anadilinde özgürce konuşabildiği bir Türkiye var. Yeni Türkiye'de isteyenin istediği dili öğrenebildiği, kursların açıldığı, üniversitelerde bölümlerin açıldığı, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin mümkün olduğu bir ortam var. Yeni Türkiye'de kardeşlik var. Yeni Türkiye'de silahlar değil siyaset var. Yeni Türkiye'de dağa çıkan değil, kendi şehrinde üniversiteye gidebilen gençler var"

"Önce Gezi eylemleri dediler, huzur ve istikrarı bozmak istediler. Şimdi de 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimi ile yeni Türkiye'ye sabotaj düzenlemek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum, Gezi eylemlerinde ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi, gerisi çok şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı? Yaktılar, yıktılar, molotoflarla... Molotoflarla demokrasi gelir mi? Vatandaşların camını, çerçevesini yakıp yıkmakla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık"

"Marjinal sol örgütler, anarşistler, teröristler, vandallar işte bu MHP ile CHP ile Pensilvanya ile BDP ile ittifak halinde sokakları karıştırmak istiyorlar. Hiç merak etmeyin, asla umutsuz olmayın. Biz bütün bunların hesabını soracağız"

Bu konularda ilginizi çekebilir