"Demokrasiye yönelmiş girişimin ipuçları"

Erdoğan, Taraf gazetesinde yayımlanan belge ile ilgili Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısından ayrılırken açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf gazetesinde yayımlanan belge ile ilgili, ''Bu metin, içerisinde bulunan başlıklar ile değerlendirildiğinde özellikle demokrasiye yönelmiş ve demokrasiyi adeta yok etmeye yönelik bir girişimin ip uçlarıdır" dedi.

Erdoğan, "Bunun doğruluğu-yanlışlığı, sahte midir, gerçek midir, bu süreç onun takibi sürecidir. Ondan sonra da bunun faillerini bulma süreci de yine bunun içerisindedir'' diye konuştu.

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''AK Parti'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 'irtica eylem planıyla' ilgili başvuruyla birlikte partinizin 'Ergenekon' soruşturmasına müdahil olduğu yorumları yapılıyor. Bu yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Bir iktidar partisi olarak bize yönelik adım karşısında tabii ki sessiz kalamayız. Şu anda bunun adımı atılmıştır. Ama böyle bir girişim de asla ülkemizde kurumların birbiriyle çatıştırılması değil, sadece bu olayın ve yahut da böyle bir adımın içerisindeki bireylerin kimler olduğunu tespit yolunda adımları atmamız da şarttır. Yaptığımız da budur.''

Bir gazetecinin, ''Belgelerin inceletileceği yönünde bir haber var. Doğru mu? Bugün de TÜBİTAK'tasınız...'' sözleri üzerine de Erdoğan, ''TÜBİTAK toplantımız, tamamen gündem ne ise o gündemdir. O gündemin dışında herhangi bir şey TÜBİTAK'la görüşülmedi'' dedi.