"Devlet TIR'ı devlet sırrı oldu"

MHP'li Vural, Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili,"Devlet TIR'ı, devlet sırrı oldu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hatay'da durdurulan TIR'a ilişkin, "Maalesef o gün kozmik odalara kameralar ve savcılarla girenler, bugün içinde ne olduğunu bile açıklayamadığı TIRların içine giremez hale geldiler. Devlet TIR'ı, devlet sırrı oldu" dedi.

Vural, partisince kentteki bir restoranda düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kozmik odalara girilerek devletin bütün gizli bilgilerine ulaşıldığını savundu.

 Devlet sırlarının çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlandığını söyleyen Vural, şunları kaydetti:

"Arınç da 'İyi ki bu orduyla savaşa girmemişiz, Allah bizi korudu' diye açıklamalarda bulunuyor. Maalesef o gün kozmik odalara kameralar ve savcılarla girenler, bugün içinde ne olduğunu bile açıklayamadığı TIR'ların içine giremez hale geldiler. Devlet TIR'ı, devlet sırrı oldu. Hatay Reyhanlı'da yaşananlar, ne var içinde? Efendim Türkmenlere yardım götürüyorlarmış... Eğer Türkmenlere yardım götürüyorsan Türkmenlere yardım götürdüğün için Türkmenleri sen tehlikeye atmış oluyorsun. Hem muhalifler nezdinde hem de Esad nezdinde hedef gösteriyorsun onları. Bundan sonraki dönem içerisinde her bir muhalifin ve her bir Esad gücünün Türkmenlere yönelttiği saldırının sorumlusu siz olursunuz."

Vural, Türkmenlerin bulunduğu bölgenin Yayladağı olduğunu aktararak, "Cilvegözü'nde ne işleri var?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tweet atan bakanlarla ilgili açıklamalarını haTIRlatan Vural, herkesin birbirini yalanladığını iddia etti. 

"Evlere şenlik bir hükumetle karşı karşıyayız" diyen Vural, "Artık AKP'nin çıt çıt demokrasi dikişleri söküldü. Milletin malını, tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenler, bu saatten sonra birbirini yemeye devam edecekler. Dediler ya 'yedirmeyiz' diye. Meğer birbirlerini yiyeceklermiş onun içinmiş" ifadelerini kullandı. 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

MHP Grup Başkanvekili Vural, bağış, yardım ve hayırseverlik gibi dini ve milli duyguların rüşvet ve yolsuzluğa alet edildiğini savundu.

Deniz Feneri davasında yaşananlara yönelik eleştirilerde bulunan Vural, "Yine aynı şeyler oluyor. Yok öyle yağma. Bu milletin hayırsever duygularını kendi rüşvet ve yolsuzluklarını örtmek için kullananlar inanç hortumcularıdır. Türkiye'nin geldiği bir nokta da hukuk bir soruşturma yapıyor, soruşturma yapıldığı zaman telaşlanıyor bunlar. Savcılara baskı, savcının elinden dosyayı alıyorlar. Emniyet müdürlerini, polisleri gönderiyorlar. Böyle bir Türkiye, trajikomik şeyle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Vural, konuşmasının ardından MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek ile MHP'nin adayları Edirne'den Orhan Çakırlar, Keşan'dan Murat Dinç, Uzunköprü'den Tahsin Aktaş, Lalapaşa'dan Bülent Şahinbaş, Süloğlu'ndan İsmet Balin, İpsala'dan Metin Darısapı, İpsala Esetçe beldesinden Muazzibin Nekes, Meriç Subaşı beldesinden Mustafa Kılıç, Meriç Küplü beldesinden Tacettin Özsu ve Uzunköprü Kırcasalih beldesinden Şaban Kılıç'ı partililere tanıttı.

Adayı tanıtım toplantısının ardından Vural ve beraberindekiler Sarçlar Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir