"Diyarbakır Cezaevi müze olsun"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingi'ndeki açıklamalarıyla ilgili konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BOLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingi'ndeki konuşmasıyla ilgili, "Elindeki bütün silahları aldım. Ne diyecek? Söyleyecek lafı kalmadı" dedi.
Kılıçdaroğlu, Bolu Mitingi öncesi, kent girişindeki bir tesiste gazetecilerle sohbet etti.
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Mitingi'nin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Elindeki bütün silahları aldım. Ne diyecek? Söyleyecek lafı kalmadı. Beni suçluyor. Bir sürü şeyden çark etti. PKK lafını korkudan ağzına alamadı. Beni eleştiriyor" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan'ın Diyarbakır Cezaevi ile ilgili sözlerini hatırlatması üzerine de "Diyarbakır Cezaevi'ni niye yıkıyor? Müze yapsın. İnsanların geçmişte yaşadığı acıyı göstermek istiyorsa burayı müze yapsın. Başbakan'ın Diyarbakır konuşmasında açıklanan tek şey, yeni bir cezaevi. Diyarbakır'a hayırlı olsun. Yeni bir cezaevi yapıyor" dedi.
Diyarbakır'a gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Her halükarda gideceğim ancak bu, zaman açısından referandumdan önce mi yoksa sonra mı olur bilemiyorum" yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın konuşmasında cezaevinde kaldığını dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine de "Evet, Tekirdağ'da yarı açık bir cezaevinde kalmıştı" dedi.
Sohbet sırasında CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay da kendilerinin referandum harcamalarının 1 trilyona yaklaştığını, ancak duyumlarına göre AK Parti'nin harcamalarının 40 trilyon civarında olduğunu söyledi.
ira 
Okay, bu referandumun Türkiye'ye maliyetinin yaklaşık 150 trilyon olduğunu ifade ederek, "Neredeyse AKP tek başına bu harcamayı yapacak. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Kaynağını açıklasın. Kaynaklarından biri de Deniz Feneri" diye konuştu.
AK Parti'nin Ankara Keçiören'de bir deposunun bulunduğunu, bu depoda "evet" yazılı pankartlar olduğunu ileri süren Okay, vatandaşların evine 250 TL karşılığında bu pankartların asıldığını iddia etti.
"Halkın düzenini kuracağız"
 
Öte yandan Kılıçdaroğlu, Bolu'da, İzzet Baysal Caddesi'nde düzenlenen mitingde, Köroğlu'nun kentinde olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Köroğlu'nu sizler benden çok daha iyi bilirsiniz, zalime karşı mücadele etti, mazlumdan yana oldu, baskılara karşı durdu. Şimdi Bolu, baskının karşısında olmaya hazır mı? Yetki verin onların maskesini düşüreyim" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 65 il, 180'e yakın ilçeyi gezdiklerini, referandumdan sonra da gezilerin süreceğini söyledi.
"Halkın iktidarını kurana kadar gezeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, "İki dönemdir parlamentodayım, bir Bolu milletvekilinin Bolulunun derdini söylediğini ben duymadım. O zaman niye hayır diyeceğinizi biliyorsunuz. Sizin sorunlarınızı parlamentoda dile getirmeyenleri sandığa gömmek Bolulunun görevidir. Siz AKP'ye 3 milletvekili verdiniz, onlar size yoksulluk verdi" dedi.
Boy tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Kimse Recep Bey'in boyu ile uğraşmadı. Eğer sen boyunu merak ediyorsan gelirsin Bolu'ya, 120 bin icra dosyasını üst üstü koyarız o zaman bakarsın kimin boyu uzun" diye konuştu.
Vatandaşların telefon dinlemelerinden rahatsız olduğunu, telefonla konuşmaya korktuğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Başbakan'ın kulakları başka yerde, o duymaz. O sizin telefonlarınızı dinliyor sadece. Bazen beni arıyorlar, 'Başkanım bir derdim var ama dinlendiği için söylemeye korkuyorum' diyorlar. Ben de 'korkmayın, çekinmeden söyleyin, belki buradan sizi duyar' diyorum. Bugüne kadar ürün tarlada, Recep Bey havuzlu villada dedim. Bugün bir Sözcü gazetesi alın ne demek istediğimi görün. Recep Bey'in havuzlu villasını görün, özel havuzlar, İtalya'dan gelen fayansları göreceksiniz. Som altından çeşmeleri göreceksiniz. Adama demezler mi, 'Allah gözünü doyursun.' Artık milletin yakasından düş, bu sizin elinizde. 12 Eylülde bir ders verin, o ders hem Avrupa Birliğinde hem ABD'de duyulsun."
Bu konularda ilginizi çekebilir