"Dost modern darbe"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'daki temasları sırasında gazetecilerle bir araya geldi. Erdoğan, gündeme ilişkin, "28 Şubat post modernse, bu dost modern darbe" değerlendirmesini yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora diploması Uluslararası İslam Üniversitesi Başkanı Dr. Rais Yatım tarafından takdim edildi. 

Uzakdoğu gezisinin üçüncü ayağı Malezya'daki temasları kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan'a dün Uluslararası İslam Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Törenin ardından otelinde gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 17 Aralık sürecini 28 Şubat'la kıyaslayan Erdoğan, "28 Şubat post modernse, bu dost modern darbe" dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye dönüşünde finans sektörünü uyaracağını kaydetti. Başbakan, yeniden yargılama tartışmalarına ilişkin olarak da "İçeride günahsız yatan çok kişi var" diye konuştu. 

Hedef 5 milyar dolar

Temasları kapsamında dün 'Dönüşen Doğu Asya-Pasifik Bölgesi ve Türkiye' konferansında da konuşan Erdoğan, İslam'ın kardeşlik inancı olduğunun altını çizdi. Erdoğan, Türkiye ve Malezya arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda, özellikle de ticaret hacminin artırılmasında kararlı olduklarını belirtti. İki ülke arasındaki dış ticaret hacmini 1.5 milyar dolardan 5 milyar dolara çıkarmayı istediklerini ifade eden Erdoğan, "Malezya'nın 2020, bizim de 2023 hedeflerimiz var. Hedeflerimizi birleştirdiğimizde dış ticaret hacmimizin istenilen seviyeye geleceğinden endişemiz yok" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir