"Endişelendiyse gerekeni yapmalıydı"

Yıldırım, dinlemeyle ilgili "Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt bir endişe yaşıyorduysa bunun gereğini yapmalıydı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, telefonunun dinlenildiğini söyleyenlerin şikayetçi olmadığını belirterek, "Eski Genelkurmay Başkanı da (emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt) böyle bir endişe yaşıyorduysa bunun gereğini yapmalıydı" dedi.

Bakan Yıldırım, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, yasal kurullar dışında dinleme yapılmasının suç olduğunu söyledi. Yasal olmayan dinlemede elde edilen bilgilerin delil olarak kullanılamayacağını vurgulayan Yıldırım, "Burada bir çelişki var, telefonunun dinlenildiğini söyleyenler şikayetçi olmuyor. Gidip savcıya şikayet edecekler, 'Benim telefonum dinleniliyor' diyecekler. Hakkımızı aramıyoruz. Eski Genelkurmay Başkanı da böyle bir endişe yaşıyorduysa bunun gereğini yapmalıydı" diye konuştu.

"Yasal olmayan dinleme yapmak mümkün ancak teknolojik açıdan bunun önüne geçmek mümkün değil" diyen Yıldırım, "Eskiden dinleme yapmak suç değildi. Biz yasal düzenlemeyle suç haline getirdik. Vatandaşın bu hakkını bilmesi lazım. Dinleme işi ne AK Parti iktidarı ile başlamıştır ne de gelecekte bitecektir. Bu şey Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri var.Dinleme ne Başbakan'ın ne de başkasının yetkisinde. Aynı endişeyi herkes taşıyor. Başbakan da bakan da sade vatandaş da taşıyor" dedi.