"Erdoğan, şiddetle karşılık veriyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "AKP iktidarı boyunca yargısız infaz, rasgele ateş veya dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülenlerin sayısı en az 457'dir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "AKP iktidarı boyunca yargısız infaz, rastgele ateş veya dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülenlerin sayısı en az 457'dir" görüşünü savundu.  

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında, İstanbul Ataşehir'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümünün birincil derecede sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti. 

Tanrıkulu, "Ayvalıtaş'ın ölümüne bir trafik kazası değil, Erdoğan'ın toplumsal tepki ve taleplere şiddetle karşılık vermesi ve insanların sokağa dökülmek dışında bir seçeneğe sahip bırakılmaması sebep olmuştur" görüşünü dile getirdi.  

Türkiye'de geçen yıl yargısız infaz sonucu 33 kişinin yaşamını yitirdiğini de savunan Tanrıkulu, şunları kaydetti: 

"AKP iktidarı boyunca yargısız infaz, rastgele ateş veya dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürülenlerin sayısı en az 457'dir. İşkence ve kötü muameleye maruz kalan yurttaşların sayısı ise binlerle ifade edilmektedir. Sayın Başbakan'ın Avrupa seyahatleri sırasında gerçeklerden uzak beyanlarına kimseyi inandıramayacağını bilmesi gerekir. Sicilinde yüzlerce yaşam hakkı ihlali, binlerce işkence ve kötü muamele örneği bulunan bir başbakanın demokrasiden, hak ve özgürlüklerden söz etmesi olsa olsa aymazlıktır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir