"Erken genel seçime gidilecek"

Oran, "Twitter yasağıyla Başbakan Erdoğan 7 gün sonra o koltuğunda oturamayacak. Bu yerel seçim ile Erdoğan'ın diktatörlüğü yıkılmış olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, seçimlere en hazır parti olduklarını söyledi. Batı Akdeniz'de partisinin oylarının her geçen gün arttığını belirten Oran, vatandaşların gerçekleri artık iyi gördüğünü ve bu durumun sandığa yansıyacağını ifade etti. 

 Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli konulmasının ardından "işlerin çığırından çıktığını" savunan Oran, engellemeyi matbaanın yasaklanmasına benzetti. Twitter'a erişim engelinin anında delindiğine dikkati çeken Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşlarının bile yasağı deldiğini kaydetti. Uygulamaya yurt dışından da büyük tepkiler geldiğini hatırlatan Oran, özgürlük ve demokrasi noktasında Türkiye'nin çok ağır eleştirilere maruz kaldığını vurguladı. Türkiye'nin çağ dışı ülke konumuna düştüğünü iddia eden Oran, Başbakan Erdoğan'ın "yasakçı, otoriter ve özgürlük düşmanı" olarak dünya siyaset tarihine geçtiğini savundu.  

Yasakçı diktatör rejimlerinin sonunun hüsranla bittiğinin altını çizen Oran, şöyle devam etti: 

"Libya ve Mısır'da sosyal medya yasaklarının ardından diktatörler kısa süre sonra devrildi. Twitter yasağıyla Başbakan Erdoğan 7 gün sonra o koltuğunda oturamayacak. Bu yerel seçim ile Erdoğan'ın diktatörlüğü yıkılmış olacak. Bu durum Türkiye'nin muhtemelen erken genel seçime gideceğini ortaya koyuyor. Küçük bir kuş büyük bir iş başardı. Erdoğan'ın korku imparatorluğunu küçücük bir posta güvercini yıkacak." 

"Korktukları bir şey var"

Nevruz Bayramı'nın Twitter yasağının gölgesinde kaldığını dile getiren Oran, 30 Mart'tan sonra Türkiye'ye kalıcı barış ve özgürlüğün geleceğini söyledi. AK Parti'nin 12 yıl boyunca uyguladığı politikaların içeride ve dışarıda barışı ve özgürlüğü sağlayamadığını savunan Oran, Niğde'de yapılan saldırının arkasında El Kaide'ye bağlı El Nusra olduğunun konuşulduğunu, Erdoğan'ın El Nusra örgütüne askeri ve lojistik destek verdiğini iddia etti. 

Yasaklamalar ve terör eylemlerinin altında, AK Parti'nin ortaya çıkmasından korktuğu bazı olaylar bulunduğunu savunan Oran, şunları söyledi: 

"Demek ki çok korktukları bir şey var. Bu milletin bilmesini istemedikleri önemli bir sorun var. El Nusra nereye gidiyordu? Erdoğan'ın seçimden kaçmak için her yolu deneyebileceğini düşünüyorum. Belki kendisine suikast düzenletebilir ve Türkiye'de bir karışıklık yapabilir. Suriye ile savaşa da sokabilir. Bu karışıklıkla seçimlere girmek istiyor olabilir. Çünkü bu seçimin sonucu oldukça net. AKP çok ağır bir yenilgiye uğrayacak." 

Başbakan Erdoğan'ın 30 Mart'ı görmeden siyasetten çekilebileceğini de iddia eden Oran, "Bu yasaklamaların altında, korkulan büyük bir suç var. Çünkü yasaklamayla bütün dünyayı karşına almak adeta bir kamikaze, yani intihar. Kuşu yakalamamak için keçileri kaçırmak lazım" dedi.