"Erken seçim olasılığı blöf değil"

Yunanistan Başbakanı Papandreu, Yunanistan'da erken seçim olasılığıyla ilgili demeç verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, "Yunanistan'da 7 Kasım'da yapılacak yerel seçimlerde PASOK hükümetinin alacağı olumsuz bir sonucun ülkede erken seçim konusunu gündeme getirebileceği şeklindeki açıklamalarının "blöf" olmadığını" söyledi.

Papandreu, Atina'da yayımlanan haftalık Realnews gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan'da erken seçim olasılığıyla ilgili soruları yanıtladı.

Erken seçim konusuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamaların, "yerel seçimler kaygısıyla ortaya atılan suni bir tehdit olmadığını" ifade eden Papandreu, "Ben blöf yapmam. Yunan halkı bunu bilir. Sorunlardan da kaçmıyorum. Karşı karşıya bulunduğumuz kriz bir blöf değil. Bunu, sadece küçük siyasi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyenler görmezden gelebilir" dedi.

Yunanistan'ın bugün içinde bulunduğu mali krizden çıkabilmesi için ülkedeki siyasi istikrarın muhafaza edilmesinin önkoşul olduğunu ifade eden Papandreu, şunları kaydetti:

"Yakın tarihimizin en büyük krizinin açtığı yaraları sarmaya çalışıyoruz. Ülkenin istikrarında ısrarlıyım. Bu, ortaya koyduğumuz insanüstü çabaların yarıda kesilmemesi için bir önkoşul. Yeniden istikrarsızlığa dönersek ve ülkeye olan güven kaybolursa, tekrar tüm uluslararası basının çok sevdiği, iflasımızı öngören manşet haberlerine konu olacağımızdan emin olun. Maceracı pratiklerin kölesi olmamalıyız. Böyle bir olasılık karşısında, ülkenin geleceğiyle ilgili son sözü Yunan halkının söylemesinin dışında başka bir çözüm yolu yok."

Bu arada Yunan basınında, "Papandreu'nun 7 Kasım seçimlerinde açık bir yenilgiye uğraması durumunda, en kısa zamanda erken seçim ilan edeceği" iddiaları yer aldı.

Yüksek tirajlı Ta Nea gazetesinin konuya ilişkin haberinde, "Atina'da bu konuda çeşitli senaryolar dolaştığını" belirtilerek, "Papandreu'nun böyle bir karar almasının önünde yasal hiçbir engel bulunmadığı" ifade edildi.

Haberde, "PASOK'un yerel seçimlerinde açık bir yenilgiye uğramasıyla birlikte Papandreu'nun sözünü ettiği koşullar oluştuğunda, 14 Kasımda yapılacak yerel seçimlerin ikinci turunun erteleneceği ve erken seçim ilan edilerek, 5 ya da 12 Aralıkta genel seçimlerle birlikte yapılacağı" iddiasına yer verildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir