"Geçici 15. maddenin kalkmış olması yerinde olur"

Süleyman Demirel, Anayasada değişiklik yapılmasının yerinde bir durum olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Anayasa'nın geçici 15. maddesinin esasen orada bulunması yanlış. Kalkmış olması gayet yerinde olur" dedi. 
Demirel, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Dünyada ve Türkiye'de Su: Gündemi ve Geleceği Yönetmek" sempozyumunda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Bir gazetecinin, Anayasa değişikliği çalışmaları hakkındaki görüşünü sorması üzerine Demirel, "Anayasa değişikliği yapılsın, gayet tabii. İhtiyaç olduğu takdirde her ülkede yapılır. Bizim ülkemizde de yapılır. Bir fevkaladelik görmüyorum Anayasa değişikliği konusunda" yanıtını verdi. 
Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılması konusunun Anayasa değişikliği paketinde yer aldığının belirtilmesi üzerine Demirel, "Geçici 15. maddenin esasen orada bulunması yanlış. Kalkmış olması gayet yerinde olur" dedi. 
Geçici 15. maddenin kaldırılmasından sonra yargılanmada bir zaman aşımının söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Demirel, "O mesele ayrı mesele. Kalkmış olması iyi olur. Ondan sonrasını bilmem" diye konuştu. 
Bu konularda ilginizi çekebilir