"Gezi Hareketi ve Türkiye" tartışılacak
İSTANBUL - New York The New School Üniversitesi’nde “Gezi’den Bu Yana Hayatı Yeniden Düşünme” adıyla 4-5 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek konferansta Gezi Direnişi ve direnişin yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları tartışılacak. Konferansa Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Şık, Sabahat Tuncel, Şeyla Benhabip gibi bir çok akademisyen, siyasetçi, gazeteci, sanatçı ve hukukçu da konuşmacı olarak katılacak.
New York The New School Üniversitesi’nde “Gezi’den Bu Yana Hayatı Yeniden Düşünme” adıyla 4-5 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek konferansta Gezi Direnişi ve direnişin yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları tartışılacak. Aralarında Prof. Dr. Şeyla Benhabib, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Şık, Sebahat Tuncel, Michael Hardt, Ertuğ Tombuş, Ahmet Tonak gibi birçok akademisyen, siyasetçi, gazeteci, sanatçı ve hukukçudan oluşan program 25 konuşmacının katılımıyla gerçekleştirilecek.
Barış Süreci ve Gezi, Gezi Protestosundaki İnsan Hakları İhlalleri, Sanat ve Gezi, Feminist ve LGBT Gözüyle Gezi’yi Yeniden Düşünme, Gazetecilik ve Gezi, Türkiye’nin Ekonomik ve Politik Geleceği ve Kentsel Dönüşüm başlıklarında yapılacak olan paneller http://www.youtube.com/Geziniyoruz adresi üzerinden 4 Ekim Cuma günü Türkiye saati ile 20.00-01.30 arasında ve 5 Ekim Cumartesi günü Türkiye saati ile 17.00 ile 01.00 arasında Türkiye’den de canlı olarak izlenebilecek.
Talk Turkey konferans ekibi tarafından bir araya getirilen ve New York’taki “GEZİniyoruz” platformu ile eşgüdümlü yürütülen organizyonu konferans ekibi şöyle açıklıyor: “Gezi Direnişi ile gündeme gelen tartışmaları her yönüyle bu platforma taşımak, tartışmak ve bu şekilde oluşan fikir üretiminin süreklilik kazanmasını istiyoruz. Konferans süresince “kentsel dönüşüm projeleri” adı altında yaşam alanlarına yapılan müdahalelerin Gezi Direnişi’ni nasıl başlattığını ve öncesinde göz ardı edilen ama bu hareketle birlikte yeniden gündeme gelen Kentsel Dönüşüm, Kadın Hakları ve LGBT Hakları gibi üstü kapatılan konuları da bu konferansta tartışma olanağı bulacağız Özlemini duyduğumuz, dayanışma ve kolektif üretime dayalı, demokratik, çoğulcu, ötekileştirmeyen bir kültürel ve siyasi deneyim yaratma ve bunu da verimli kılma çabası içerisindeyiz.”