"Greve gideceğiz"

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan: "21 Mayıs'ta toplu sözleşme masasında taleplerimiz karşılanmaz ise KESK ile birlikte 23 Mayıs Çarşamba günü Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



 

İSTANBUL - Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, hükümetle sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde memurların taleplerinin karşılanmaması halinde KESK ile birlikte 23 Mayıs Çarşamba günü Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi. Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, toplu sözleşme masasına getirilen "3 3" gibi bir teklif nedeniyle eylem yapmaktan başka çarelerinin kalmadığını kaydetti.

Eylemi hiçbir zaman amaç olarak görmediklerini ve bir araç olarak değerlendirdiklerini ifade eden Bostan, "Akla vicdana sığmayan, kamu çalışanlarının beklentisiyle uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan bir teklif karşısında hak arayışımızı iş bırakarak alanlarda arayacağız" ifadesini kullandı. Bostan, aileleriyle beraber 20 milyon insanın görmezden gelindiği bir anlayışla karşı karşıya bulunduklarını savunarak, kamu çalışanlarının, bu haksızlıklara sessiz kaldığı sürece ekonomik ve sosyal haklarının yanında, iş güvencelerinin bile tehlikeye gireceğini bilmesi gerektiğini kaydetti.

Konfederasyonların, toplu sözleşme masasına 4/B ve 4/C'lilerle ilgili bir sürü talep getirdiğini belirten Bostan, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: "Ancak hükümetin getirdiği teklif içinde bunlarla ilgili tek bir kelime bile bulunmamaktadır. 21 Mayıs'ta toplu sözleşme masasında taleplerimiz karşılanmaz ise KESK ile birlikte 23 Mayıs Çarşamba günü Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Başka çare kalmamıştır. Hükümetin birinci yıl için 3 3, ikinci yıl için 2 3 teklifini görünce 26 Mayıs'ta Ankara'da yapmayı planladığımız 'Büyük Mitingi' iptal ederek iş bırakma eylemine dönüştürdük. Uluslararası hukuktan kaynaklanan anayasal hakkımızı kullanacağız. Diğer konfederasyonlarımızı da iş bırakmaya davet ediyoruz. Sayın Başbakan'a sesleniyoruz; kamu çalışanlarının ve emeklilerin yaşadığı dramı, ekonomik sefaleti görün. Ek ödemelerde, öğretmeni, akademisyeni, postacıyı, din görevlisini, KİT çalışanlarını, maliye uzmanlarını oyun dışı bıraktınız. 2 milyon insanı oyun dışı bırakmaya hakkınız yok. Toplu sözleşme masasında tekliflerimize cevap bulalım, biz de eylemimizi iptal edelim."




 

Bu konularda ilginizi çekebilir