"Hedef belediyeler değil, özgürlük"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hedefimiz belediyeleri değil, halkımızın özgürlüğünü kazanmaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - Partisinin Siirt il başkanlığınca bir düğün salonunda verilen yemekte konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'nin sadece seçim ve sandık için kurulmadığını, amaçlarının halkın özgürlüğüne hizmet etmek olduğunu belirterek seçimlere de bu amaçla girdiklerini söyledi.

Özgürlükle ilgili bütün talepleri seçim meydanlarında, bütün dünyaya haykırmanın fırsatını yakalayacaklarını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"Kürtlerin ne istediğini seçim meydanlarında tekrar bütün dünyaya göstereceğiz. Hedefimiz belediyeleri değil, halkımızın özgürlüğünü kazanmaktır. Seçimlere de bu nedenle giriyoruz. Sadece koltuk, sadece sandık bizim derdimiz olamaz. Yaptığımız her şeyin halkın özgürlüğüne hizmet etmesi lazım."  

Siirt'te farklı kimlik ve inançların bir arada yaşadığını dile getiren Demirtaş, "Büyük bir siyasi mücadelenin bir parçası olarak seçimlere giriyoruz. Seçimlerde bizi parçalamaya, bölmeye çalışanlara, Kürdü Kürde, Arabı Kürde, Türkü Araba ve Türkü Kürde düşman etmeye çalışanlara karşı barış ve özgürlük mesajları vereceğiz" diye konuştu.

Yemeğe, BDP Genel Başkan Yardımcısı GültanKışanak, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Siirt Belediye Başkan Adayı Tuncer Bakırhan ile partililer katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir