"Hepsini tatile göndereceğiz"

CHP İstanbul Milletvekili Tekin: "(Karayolları Genel Müdürü'nün açıklamaları) Sayın müdürü de yöneticilerin hepsini de yakında tatile göndereceğiz. Biletlerini de ben alacağım"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ın açıklamalarına ilişkin, "Sayın müdürü de yöneticilerin hepsini de yakında tatile göndereceğiz. Biletlerini de ben alacağım" dedi.

Gürsel Tekin, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekilleri Haluk Eyidoğan, İdris Yıldız, Kemal Değirmendereli ve Sakine Öz ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerinin CHP adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarını izleyen milletvekilleri olduklarını söyledi.

"İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti" için hazırlanan afişin İstanbul fotoğrafında düzeltme yapıldığını ve Zeytinburnu'ndaki gökdelenlerin silindiğini öne süren Tekin, fotoğrafı göstererek, "Peki gerçeği böyle mi? İstanbul'u 'botokslu' bir kent haline getirdiler. Ayıp değil mi? Niye utanıyorsunuz? Utancınızı niye kapatıyorsunuz? Fatih Sultan Mehmet kalksa demez mi 'bu ne?' diye..." ifadelerini kullandı.

Tekin, İstanbul'un ulaşım sorunuyla ilgili çözüm önerilerini Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdiklerini ancak bu önerilerin dikkate alınmadığını savunarak, "Kaç yıldır İstanbul'u yönetiyorlar? 18 yıldır. Her yıl 10 kilometre raylı sistem yapılsa, bugün 180 kilometre raylı sistem olurdu" diye konuştu. Karayolları Genel Müdürü Turhan'ın köprülerdeki çalışmalara ilişkin açıklamalarıyla ilgili görüşü sorulan Tekin, "Sayın müdürü de yöneticilerin hepsini de yakında tatile göndereceğiz. Biletlerini de ben alacağım. Gidişleri olacak, dönüşleri olmayacak" şeklinde konuştu.

Tekin, Sulukule projesinin iptal kararının doğru olduğunu savunarak, "Sulukule'de yapılan, iktidarın kara lekesi olacak" dedi. Gürsel Tekin, İstanbul'daki yeşil alanların korunması için vatandaşların örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

Haluk Eyidoğan

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan da Marmaray projesiyle bağlantılı Haydarpaşa-Gebze, Sirkeci-Halkalı banliyö hattının iyileştirilmesinin büyük önem taşıdığını ancak bu çalışmaların gereğinden fazla uzadığını savundu.

Eyidoğan, deniz ulaşımının daha etkili kullanılması gerektiğini vurgulayarak, İstanbul'da buna yönelik hiçbir hazırlığın yapılmadığını iddia etti. Kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Eyidoğan, vatandaşlara anlamadıkları yazılara imza atmamaları ve her belgenin fotokopisini almaları tavsiyesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir