"Hükümet zam teklifini 24 Ağustos'ta masaya getirmeli"

Memur-Sen, kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerini aktaracak sendika ve konfederasyonlara sınırlı süre ayırdığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 2010 yılı toplu görüşmeleri kapsamında, hükümetin zam teklifini 24 Ağustosta masaya getirmesi gerektiğini bildirdi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, toplu görüşmelerin ilk turunda, bu yıl toplu sözleşme yapılıp yapılmayacağının tartışıldığını, tartışmanın toplu görüşme kararıyla son bulduğu hatırlatıldı.

Bu tartışmanın bir sonucu olarak, mali ve sosyal haklar, sendikal haklar ve çalışma şartları konu başlıları altında değerlendirilecek birçok talep ve sorunun, 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek iki oturumda tartışılacağı ve bir karara bağlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun anlamı kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerini aktaracak sendika ve konfederasyonlara sınırlı süre ayırmaktır. Bu yöntem, zaten kısa bir süreyi kapsayan toplu görüşme sürecini, oturum sayılarını azaltarak daha dar bir zaman dilimine sıkıştırmak stratejisidir. Hükümet zam teklifini 24 Ağustosta masaya getirmelidir.

Toplu görüşme heyetinde hükümetin temsilcisi olarak bulunan ve heyetin başkanlığını yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın belirlediği gündeme göre, aylık ve ücretlerine 2011 yılı içinde yapılacak artış oranları başta olmak üzere kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarına ilişkin talepler, 28 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek 4'üncü ve son turda ele alınacaktır.

Kamu İşveren Kurulu, konfederasyon ve sendikalar tarafından yapılan açıklamalara bağlı olarak mali ve sosyal haklarla ilgili talepler hakkında, toplu görüşmenin başlamasından önce bilgi sahibi olmuştur. Toplu görüşmenin 15 Ağustostaki ilk tur toplantısında ise bu talepler resmi olarak Kamu İşveren Kurulu'na sunulmuştur. Kamu İşveren Kurulu, mali ve sosyal haklara yönelik teklifini 3. tur görüşmelerinde masaya getirmeli, son tura kadar konfederasyon ve sendikalara teklifleri sunacak olan 'anayasa değişikliği paketi'nde toplu sözleşme hakkına yer veren siyasi iradeye ve ona bağlı olarak toplu görüşmeleri yürüten Kamu İşveren Kurulu'na uygun olan tavır budur. "

Bu konularda ilginizi çekebilir