"İç politika karışınca, 'yeni anayasa' zorlaşıyor"

Moskova'dan dönen Cumhurbaşkanı, 'yeni anayasa' tartışmalarını yorumladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''yeni bir anayasanın yazılması veya mevcut anayasadaki bazı maddelerin değişimiyle ilgili görüşlerini zaten kamuoyuyla paylaştığını'' belirterek, ''Aslında bu konuda çok geniş bir konsensüs olduğunu biliyorum. Ama iç politika konuları karışınca zorlaştığı kanaatindeyim. Ümit ederim ki, çok uygun bir ortamda, uygun bir şekilde bunlar gerçekleşir'' dedi.

Gül, Rusya Federasyonu'na gerçekleştirdiği devlet ziyaretinin ardından Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı Çiçek'in yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu yönündeki sözleri hatırlatılarak, ''Bu süreçle ilgili ne gibi uyarılarınız olacak?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Ben her zaman bir anayasa değişikliğinin, yeni bir anayasanın yazılması veya mevcut anayasadaki bazı maddelerin değişimiyle ilgili görüşlerimi paylaşıyorum zaten kamuoyuyla. Aslında bu konuda çok geniş bir konsensüs olduğunu biliyorum ama iç politika konuları karışınca zorlaştığı kanaatindeyim. Ümit ederim ki çok uygun bir ortamda, uygun bir şekilde bunlar gerçekleşir.''