"İhanet odaklarının rahat durmadığı kanaatindeyim"

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Antalya'daki orman yangınları hakkında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MANAVGAT - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Antalya'da çıkan yangınlarla ilgili, "Bu yangınların turizm bölgelerinde çıkmasının turizme karşı önemli bir engel teşkil ettiği bellidir. İhanet odaklarının rahat durmadığı kanaatindeyim" ifadesini kullandı. 

Yazıcıoğlu, Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçesinin köylerinde etkili olan yangın bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Manavgat'a geldi. 

Bölgedeki ziyaretleri öncesi partisinin ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, devletin şefkatli elini uzatarak yaraları sarması gerektiğini söyledi. 

Bölgede bugün inceleme yapacağını ve üzerine düşeni yerine getireceğini belirten Muhsin Yazıcıoğlu, "Bu felaketin üzerinden siyaset yapılamaz, felaketin acısının hafifletilmesi, yaraların sarılması için el birliği yapmak gerekir" diye konuştu. 

Yazıcoğlu, şöyle devam etti: 

"Maalesef her yaz bu tip yangınları yaşıyoruz. Yaz aylarında bu yangınların tesadüf olmadığını sanıyorum. Bu yangınların turizm bölgelerinde çıkmasının turizme karşı önemli bir engel teşkil ettiği bellidir. İhanet odaklarının rahat durmadığı kanaatindeyim. Bu konuda ciddi tedbirler almalıyız. Orman yakmak insan katliamı yapmak kadar ağır bir suç teşkil etmelidir. Bu konuda gerekirse yeni yasal düzenlemeler yapılmalı. Orman yangınlarıyla mücadele eden personel sayısı artırılmalı ve eğitimlerine önem verilmeli ve millet olarak orman yangınları konusunda bilinçlenmeliyiz." 

 

"Ne kadar büyük bir edepsizliktir"

 

Muhsin Yazıcıoğlu, bugün bir gazetede yer alan, Hrant Dink'in öldürülmesinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal'in Dink'in öldürüldüğü tarihte BBP üyesi olduğuna ilişkin haberle ilgili de "Ne kadar büyük bir edepsizliktir" diye tepki gösterdi. 

Aynı gazetenin bir süre önce Yasin Hayal'in BBP üyesi olduğunu yazdığını, kendilerinin de bunu kabul ettiklerini belirten Yazıcıoğlu, "Ancak parti tüzüğüne uygun olmayan davranışları nedeniyle bu kişinin partiden ihraç edildiğini açıklamıştık. Şimdi dönüp yine aynı iddiayı ortaya koyuyorlar" dedi. 

Yasin Hayal'in parti üyeliğinden ihraç edildiğinin parti kayıtlarında bulunduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: 

"Bu kişiler bu tür habercilik yaparak ilkeli gazeteciliğe ve gazetecilik mesleğine ihanet ediyorlar. Bir tarafı görmeyerek, olayla ilgili diğer tarafın görüşünü yansıtmayarak doğrudan işam içeren ifadeler kullanarak ve yalan yazarak provokatörlük yapmak gazetecilik değildir. BBP, burada mağdur edilmiş bir partidir. BBP etrafında tezgah kurulmuştur. Ben bu haberleri bu provokasyonun bir parçası olarak görüyorum. Mesela Ogün Samast'ın tüm ailesi CHP'lidir. Ailesi içinde CHP yöneticileri vardır. Sırf bu nedenle bu olayın CHP ile ilişkisi vardır mı diyeceğiz? Bu ne kadar ahlaklı olur?" 

Muhsin Yazıcıoğlu, söz konusu haberin çıktığı gazetenin dahil olduğu gruptaki başka bir gazetede de kendisiyle ilgili haber çıktığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bu gazete de Erhan Tuncel'in benim Trabzon gezimi organize ettiğini yazmıştı. Bunu da telefon kayıtlarına dayandırmıştı. Ama telefon kayıtlarına göre bu kişi emniyetteki amiri olduğu bir kişiye bilgi veriyor. Havaalanında beni karşılayanlar arasında olacağını, benimle birlikte fotoğraf çektireceğini söylüyor. Devlet kaygı duyarak siyasi partileri takip ettirebilir. Ama devlet siyasi partilerin içine adam koyup provokasyon yaptıramaz. Sonra bu adama cinayet işletemez. Bu nedenle partiyi suçlamak provokasyon değil de nedir? Ben gazetecilere karşı dava açma taraftarı değilim. Çünkü ben de gazetecilik yaptım. Ama bu gazete beni çileden çıkarttığı için mahkemelik olduk ve partimize, bana tazminat ödemek zorunda kaldılar. Aldığım bu tazminatı da İstanbul'da bir şehit ailesine bağışlamıştım."