"İki halkın kabul edebileceği bir anlaşma olmalı"

Eroğlu, Kıbrıs Rum kesimi ana muhalefet partisi lideri Anastasiadis'le samimi geçen yemekte, müzakerelere ilişkin görüşlerini birbirlerine aktardıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün, her iki halkın kabul edebileceği, yaşayabilir, kalıcı bir anlaşma olması gerektiğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun, Kıbrıs Rum kesimindeki ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Genel Başkanı Nikos Anastasiadis'e evinde verdiği akşam yemeği sona erdi.

Eroğlu ve Anastasiadis, iki saati aşkın süren yemeğin ardından basına açıklama yaptı.

DİSİ lideri Anastasiadis, yemek için Eroğlu'na teşekkür ederek, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için siyasi irade almak gerektiğini kaydetti.

Anastasiadis, geçmişi unutmayacaklarını, ama geleceğe de cesurca bakmak gerektiğini belirtti.

DİSİ lideri, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu, Limasol'daki evine davet etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yemek davetini kabul ettiği için Anastasiadis ve eşine teşekkür ederek, yemeğin çok samimi bir ortamda geçtiğini kaydetti.

Yemekte, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin görüş alışverişinde de bulunduklarını belirten Eroğlu, "Gerek Anastasiadis'in gerekse bizim, Kıbrıs'ta yeni dönemde başlatılan müzakerelerin bir anlaşma ile sonuçlanması konusunda fikir birliği içinde olduğumuzu söyleyebilirim. Tabi ki, bulunacak anlaşmanın her iki halkın kabul edebileceği, yaşayabilir, kalıcı bir anlaşma olması gereği üzerinde de durduk" dedi.

"Samimi geçen yemekte, müzakerelere ilişkin görüşlerini birbirlerine aktardıklarını" belirten Eroğlu, yemeğin yararlı geçtiğini ifade etti.

Eroğlu, Anastasidais'in kendisini evine davet ettiğini belirterek, "ilk fırsatta Anastasadis'in Limasol'daki evindeki yemek davetine gideceğini" bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir