"IMF önemli ayarlamalar istiyor, içeriği tartışıyoruz"

Şimşek, şartlar ve içerik konusunda anlaşmaya varılması durumunda bir program yapılacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Uluslararası Para Fonu (IMF) teknik görüşmelerin devam ettiğini belirten Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, muhtemel bir programda çok önemli mali ayarlamalar istediğini söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile teknik görüşmelerin hala sürdüğünü belirterek, "İleri bir aşamadayız. Ancak ne zaman tamamlanacağını şu aşamada söyleyemem" dedi.

Bakan Şimşek, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 60. toplantısında yaptığı konuşmada, IMF ile teknik görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Görüşmelerin ileri bir aşamada olduğunu ancak ne zaman tamamlanacağını şu aşamada söyleyemeyeceğini ifade eden Şimşek, "IMF'yi razı edebilirsek, şartlar ve içerik konusunda anlaşmaya varırsak, bir program yapacağız. Programın içeriğiyle ilgili tartışma var" diye konuştu.

Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF'ye "hayır" demediğini belirterek, "İşleyecek bir program olsun, likidite sorununun reel ekonomiye yük getirmeyecek bir şekilde çözülmesini istiyor" diye konuştu.

Bu arada Şimşek, IMF'nin muhtemel bir programda "çok önemli mali ayarlamalar" istediğini de vurguladı.